Hoeilander lanceert website voor eigenaars appartementen
Wonen en woongelegenheid creëren is een brandend actueel thema. Appartementsblokken schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Kijk maar naar de nieuwbouwappartementen die Overijse en Hoeilaart de laatste jaren heeft gebouwd. Maar eens je – net als een reeks andere kopers - zo een pareltje hebt bemachtigd, steken een aantal praktische punten de kop op. (klik 'lees verder")Gebrekkige of geen communicatie tussen de verschillende eigenaars bemoeilijkt dan ook een efficiënt beheer van het woonblok en kan in sommige gevallen leiden tot “slechte” investeringen. Hoeilander Luc Jacobs heeft hierop een antwoord gevonden: Quimmo.be, een gemeenschappelijke website voor mede-eigenaars van een appartementsblok.
Ook in de Druivenstreek staat woongelegenheid op de gemeentelijke agenda`s. Zowel Overijse als Hoeilaart kunnen al met een reeks nieuwbouwbouwappartementen uitpakken. In kleinere blokken loop je elkaar al wel eens tegen het lijf in de lift op de trappenhal, maar zodra het over een ietwat grotere woonblok gaat, vermindert ook de communicatie.
Dit is in elk geval de ervaring van Hoeilander Luc Jacobs. Na de jaarlijkse vergadering bleef hij met een kater achter. “Ik zag daar dat de eigenaars elkaar nauwelijks kenden, dat de achtergrond van de agendapunten ook niet voldoende gekend was (men ontvangt 3 weken voor de vergadering 1 paragraaf uitleg per topic), maar dat het wel gaat om investeringen van 60.000 tot een miljoen euro die op de vergadering gestemd moeten worden. Dit leidt tot hevige discussies, gebrekkige antwoorden van de syndicus en verkeerde beslissingen die de bewoners veel geld kosten. Het grote probleem is dat de bewoners gedurende het jaar geen mogelijkheid hebben om met elkaar te overleggen en voorstellen te doen, behalve misschien toevallig in de lift.”, aldus Luc Jacobs.
Juist om dit probleem het hoofd te bieden richtte Luc samen met een aantal partners Quimmo.be op. Elke mede-eigenaar kan er, gratis, een website aanmaken voor zijn/haar appartement en er met andere eigenaars praten en ervaringen uitwisselen via een publiek en privaat forum. Documentenbeheer, prijsgegevens en anderen informatie staat allemaal ter beschikking.
Intussen heeft Luc dit initiatief ook opengetrokken naar heel Vlaanderen en telt het initiatief van deze Hoeilander al een 125-tal geregistreerde appartementsgebouwen.
(redactie: Nele Vandeput)