Totaalspektakel "De 7 Sleutels" - dag op dag 20 jaar geleden (video, fotoalbum en nieuwsbrieven)

maandag 11 mrt 2024

Vandaag, 12 maart 2024, twintig jaar geleden ging het totaaspektakel "De 7 Sleutels" in première. Vijf voorstellingen, goed voor telkens 400 deelnemers (2000 in het totaal) vertelden het unieke verhaal van “De zeven sleutels”, een bundeling van zang, toneel, poëzie en dans, een spektakel waarin ook de toeschouwer een rol kreeg toebedeeld. De hoofdrollen werden gespeeld door de leerlingen van de basisschool, maar om de hele schoolgemeenschap te betrekken bij het project werd ook gerekend op de kleuters, oud-leerlingen, het lerarenkorps van de basisschool en de kleuterschool, de ouders en Hoeilanders die actief waren in de parochie, zoals het Ruusbroeckoor.

Al wie dit magisch weekend deelnam, is vandaag minstens 23 jaar jong, de hoofdrolspelers zijn alle jonge dertigers.

Speciaal voor deze 20ste verjaardag hebben we de volledige video en de fotoalbums online geplaatst, alsook de 9 nieuwsbrieven die het verhaal van de 'making of'. vertellen en de hele schoolgemeenschap enthousiast maakte voor dit onvergetelijk evenement.

Geniet met volle teugen van dit opmerkelijk stukje Hoeilaartse cultuurgeschiedenis dat ter gelegenheid van 175 jaar Sint-Clemenscholen werd gecreëerd.

De oeroude website blijft nog gedeeltelijk actief te zijn zodat je alle details kan opzoeken, maar niet alle links werken nog. (www.7 sleutels.be).

Hieronder klik je naar de video's en de fotoalbums.