Weekblad "De Serrist" bestaat (bijna) 75 jaar! Oproep!

woensdag 09 okt 2019

Op 3 januari 1945 rolde de allereerste editie van De Serrist van de pers. In januari 2020 zal dat dus 75 jaar geleden zijn. Een mijlpaal in de geschiedenis van de Druivenstreek. Iets om trots op te zijn. Onze redactie is momenteel hard op zoek naar zo’n oud exemplaar van De Serrist. De oudste in ons bezit dateert van 4 maart 1945 maar we zouden heel graag een nog ouder exemplaar te pakken krijgen. Geen gemakkelijke opdracht, dat beseffen we zelf ook.

De kwaliteit van het papier was toen nog lang niet wat ze nu is. Vreemd genoeg bleek in de beginperiode vooral het papier een probleem te zijn. Het dagbladpapier mocht enkel gebruikt worden voor de druk van bestaande dagbladen. Dat werd toen opgelost door het weekblad te drukken op groen inpakpapier.

Wie weet heeft iemand nog zo’n exemplaar liggen. Lees daarom zeker de oproep onder dit artikel. De Serrist is vastberaden om ook de volgende jaren de ogen en oren van de streek te zijn en u, trouwe lezer, te informeren over alles wat er in deze mooie streek te beleven is. Onze redactie wil heel graag alle trouwe lezers en vooral alle abonnees en adverteerders bedanken. Zonder u waren de vorige 75 jaar niet mogelijk en zonder u zijn er ook geen volgende jaren. Daarom nu alvast namens onze hele redactie nen helen dikke merci en veel leesplezier in de volgende jaren!!