Cultuurweekend goed voor topmomenten

dinsdag 02 okt 2018

Vorig weekend vond het jaarlijks cultuurweekend van het Davidsfonds plaats met enkele nieuwe klemtonen die meteen garant stonden voor plezante en interessante momenten. Vooreerst was er de Portugese avond met eten, drinken, folklore en cultuur. Dankzij de prima samenwerking met dorpsgenoten, Karl en Adelia Kunnen, werd het een culinair feest, badend in de heerlijke ambiance van de folkloristische dansgroep 'Raizes de Portugal' en de Fadozangeres, Isabelle Meira.

Het aperitiefconcert, zondagmiddag: I love Musical, zorgde voor pakkende moment zoals o.a. de liedjes iut de Sound of Music die Kristien en Joris Bosman prachtig vertolkten. Een grote en aangename verrassing was de Oekraïnse pianiste, Luba Barsky , die vooral in twee improvisaties rond Scott Joplin en Gershwin menig monden deed open vallen. Deze dame moet absoluut zo snel mogelijk terugkomen want hier willen we meer van horen.

De fototentoonstelling rond "Dans in de Druivenstreek" kende, zoals verwacht, veel belangstelling bij een jong en danslustig publiek van Deadline Dance, X-Plosion, Soustep Dance Crew, Apko en de Gympies.

Samen met de boekenbeurs was dit alweer een druk cultureel weekend zoals Hoeilaart er wel meer zou mogen hebben.

Foto's: Jan Van Assche