Parkeerplaatsen in en rond het Gemeenteplein. Ontdek ze hier!

zaterdag 22 okt 2016

De voorbije week is de mobiliteit in onze gemeente grondig verandert. Het Gemeenteplein is wat moeilijker bereikbaar maar dat betekent niet dat je je auto niet meer kwijtgeraakt. Integendeel, er staan nog een heel pak parkeerplaatsen op je te wachten. Wij gingen zaterdagvoormiddag op ontdekking en namen foto's, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat vandaag nog mogelijk is. In tegenstelling tot wat velen denken, is er geen enkel probleem om onze handelszaken te bereiken en dus trouw te blijven aan je favoriete winkel.

Hoe geraak je op het gemeenteplein? Dat vraagt even om uitleg. Ofwel via de Marcel Félicéstraat (Groenendaalsesteenweg of Brusselsesteenweg) ofwel via de Jos Denayerstraat (Jezus-Eiksesteenweg, Victor Mertensstraat, Jos Biesmansstraat en alle verkeer dat van Overijse komt en dat aan het kruispunt met de A. Biesmanslaan (kruispunt Carrefour) de omleiding binnenrijdt. Ook al wie vanop de rechteroever van de IJse op het gemeenteplein wil komen rijdt best via die omleiding. 

Om sommige parkeerplaatsen te bereiken, rij je langs verkeersplaten 'uitgezonder plaatselijk verkeer' en dat is toegelaten.

Ontdek hieronder op de foto's, waar je de auto kwijtgeraakt. OPGEPAST "BLAUWE ZONE" - 3 uur parkeren.

Op vrijdag staat de markt in de Marcel Félicéstraat en bereik je enkel via de Jos Denayerstraat probleemloos het gemeenteplein.  

Naast de parkeerplaatsen op de foto is er op wandelafstand natuurlijk ook nog de Mariënparking (AD Delhaize), de JB Charlierlaan en om en rond het gemeentehuis. 

Het gemeenteplein zelf biedt ook nog parkeermogelijkheid.

De parkeerplaatsen langs de winkels (noordkant) over de ganse lijn.

Marcel Félicéstraat. Door het rooien van de bomen is er parkeerruimte bijgekomen (behalve tijdens de markt op vrijdag).

Felix Sohiestraat. 

Felix Sohiestraat. Parkeertuimte rechts achter de sociale appartementen. 

Parking Felix Sohie (links). Ruime parking met vaak veel vrije plaatsen.

Gemeenteplein. Westkant langs de winkels.

Gemeenteplein, zuidkant, langs de winkels (doodlopende straat maar je mag er inrijden).

Joseph Jolystraat, voorbij de garage van eethuis "De Commerce".