Overijsenaar Jonas Demulder wint steegjesrace na incidentrijke finale! Sam Vanderstraeten eerste Hoeilander. (fotoalbum) - UPDATE - Gecorrigeerde uitslag.

maandag 19 sep 2016

Met drie spurtten ze naar de finish, Rick Van der Sande, Karel Rowies en Jonas Demuylder, tot Rick in de laatste bocht onderuit ging en over het asfalt schoof. Karel Rowies, Hoeilander van geboorte, die tegenwoordig in Overijse woont, slaagde er niet in om Maleizenaar, Jonas Demuylder, in de laatste meters nog voorbij te steken en strandde op de tweede plaats. De winnaar dit jaar, Jonas, legde de ongeveer 25km af in 52:47, drie seconden minder dan Karel.

Het klassement van de beste Hoeilanders, 11 schreven zich in op een totaal van 53 deelnemers, ziet er als volgt uit: winnaar en 15de in de rangschikking: Sam Vanderstraeten. tweede beste dorpsgenoot werd Wim Borremans op 24. Derde Hoeilander werd Hugo Van Essche, hij eindigde 26ste. Dan volgde Filip Lauwers  28, Marnix Denijs op 36, Koen Milisen 37, Roel Bockstal 39,  Jan Lemeire 41, Erwin Beeckman 48. 't Was wel even wennen dat Karel Rowies niet langer als Hoeilander beschouwd wordt.

De eerste en enige vrouw werd Julie De Bock uit Targlienne. Zij finishte 43 ste.

Drie deelnemers liepen lichte verwondingen op. Twee in de omgeving van de finish en een op de kerktrappen. 

Deze vijfde editie trok veel volk en was weer spektakel van de bovenste plank, het ideale intiatief om de maandagnamiddag mee af te sluiten.

Videobeelden volgen later.

Foto's: Jolien Salberter & KarelVA .

 

BijlageGrootte
PDF icon Uitslag Steegjesrace 2016.pdf45.79 KB