Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Nieuwe inwoners leren Hoeilaart kennen! (enkele foto's)

zondag 07 jun 2015

Elk jaar nodigt de gemeente haar nieuwe inwoners op het gemeentehuis uit. Om korter op de bal te spelen, zal dat dit jaar tweemaal gebeuren: eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Sinds oktober 2014 kwamen zo’n 420 nieuwkomers zich in onze gemeente vestigen. Vandaag zondag 7 juni werden zij uitgenodigd voor een wederzijdse kennismaking. 60 personen gingen hier op in. Zij werden om 10.30 uur in het GC Felix Sohie verwacht. Een zestiental personen liet door het goede weer verstek gaan.

Na het introductiefilmpje ‘Hoeilaart’, gedraaid door Hoeilanders Dennis Lauwers en Lien Moyson en ingesproken door Hanne Decoutere, maakten de deelnemers een begeleide wandeling door het dorpscentrum. De gidsen Johan en Christiane introduceerden hen in de geschiedenis en het dorpsleven van Hoeilaart. Inge en Laeticia maakten met de kinderen een wandeling richting bib (kinderhoekje) en speelplein. ’s Middags werd iedereen op het gemeentehuis verwacht en vergast op belegde broodjes, lekkere Hoeilaartse kaastaart, druivensap en cava. Onder de gasten dit jaar slechts vijf niet-Belgische nieuwkomers: 1 Spaanse, 2 Italianen, 1 Fransman en 1 Tsjechische.

Wie zin had, kon ’s namiddags nog mee naar Groenendaal. Daar wachtte Ronny Mattelaer, gids van Natuurgroepering Zoniënwoud, hen op voor een bezoek aan het bosmuseum en een wandeling door het bos.

Foto's: JanVA