Lokale politie vindt drugslabo in luxe villa

zaterdag 06 jun 2015

Soms sta je toch wel even te kijken van wat er rond je gebeurt. Elke dag parkeer je je wagen in de Jean Velgestraat (wijk Pittoresque, hoek Terhulpensesteenweg) om te  joggen of met de hond te wandelen in het Zoniënwoud, en buiten een paar luidruchtige honden voor de poort, stoere Bouviers, ziet alles er steeds vredig en normaal uit. En plots lees je in de krant dat die mooie luxe villa waar je steeds met wat jaloezie naar kjkt, in wezen een drugsplantage huisvest. Het kan verkeren.

Onze lokale politie hield de villa blijkbaar al een tijdje in de gaten. Er zou de voorbije dagen zelfs een helikopter met warmtecamera de omgeving verkend hebben. Donderdag viel de politie met drugshonden de villa binnen en vond een plantage en mogelijk ook wapens. Twee verdachten werden opgepakt. Over welke drugs het gaat wou het parket niet kwijt. Het onderzoek loopt nog volop.

In de villa huist officieel een farmaceutisch bedrijf dat voedingssupplementen verdeelt. What's in a name?

Deze politieactie zet de teller van het aantal ontdekte plantages in Hoeilaart de voorbij jaren op vier. De vorige lagen in de Zuidlaan, de Sterrenlaan en de Waversesteenweg. Na 150 jaar druiventeelt is het duidelijk tijd voor wat andersI