Lea Gournon sluit na 64 jaar definitief!

zaterdag 10 sep 2016

Het zal niet vaak gebeuren dat moeder en dochter op hetzelfde tijdstip met pensioen gaan. Eigenlijk is niets gewoon aan de succesvolle carrière van Lea Gournon, de dynamische 88-jarige dame die het lingerielandschap van onze gemeente gedurende 64 jaar bepaald heeft. Lea Gournon, geboren in 1927, studeerde als tiener Latijnse, eerst op 'Maria Boodschap' en daarna aan het atheneum van Laken. Ze was gek van Latijn maar door familiale omstandigheden zag ze zich genoodzaakt om in het voorlaatste jaar, de 'poëzisch'  te stoppen.

Op 15 september 1952 nam zij een textielwinkeltje van ondergoed, wol, kledij, kousen ... over op het Gemeenteplein en nog geen maand later trouwde ze met Roger Demaerschalk, ook al zo'n monument van de Hoeilaartse gemeenschap. In datzelfde winkeltje gaf ze de eerste jaren ook nog pianoles want Lea was actief in de Hoeilaartse muziekschool en het Klavarorkest.

Wat in 1952 klein begon, groeide uit tot een succesverhaal waar vandaag, zaterdag 10 september 2016, een punt wordt achter gezet. De winkel werd veel meer dan een commercieel succes, het werd een echte thuishaven voor alle dames, oud en jong, die advies en hulp nodig hadden in hun zoektocht naar comfortabel ondergoed. Met Lea Gournon evolueerde de modewereld van corset tot combinaison en tot de lingerie die we vandaag kennen. Door de klantvriendelijkheid en tonnen ervaring maakte Lea alle veranderingen in de wereld van de vrouw telkens tot een nieuw succesverhaal.

Met veel fierheid en nostalgie denkt ze graag terug aan de memorabele défilés die ze organiseerde, o.a. in het Lindenhof waar in de beginjaren '70 voor het eerst ook de mannen mochten op aanwezig zijn. Dat een lingeriemodeshow op die manier volle zalen trok, zal niemand verbazen. Dat de pastoor daar toen niet zo gelukkig mee was, dat kan je je wel inbeelden.

In 1985 kwam dochter Christa de winkel mee uitbaten en dat deed ze tot vandaag. Beiden zijn dus vanaf morgen definitief gepensioneerd en dat is een unicum. Op geen enkel vlak heeft Lea Gournon spijt van de keuze die ze 64 jaar geleden gemaakt heeft. Het is een gelukkige tijd geweest vanaf de eerste dag: een leven vol geluk. We komen daar later deze maand nog op terug.

Wij wensen Lea en haar familie een dikke proficiat voor haar uitzonderlijke carrière en vooral voor de wijze waarop zij iedere klant elke dag als een echte koning(in) behandeld heeft. Hoeilaart is je dankbaar voor zoveel inzet, hulpvaardigheid en oprechtheid.

Beste Lea, na 64 jaar en een gezegende leeftijd van 88 jaar, verdien je een staande ovatie. Hopelijk inspireert jouw inzet en oprechtheid ook vandaag nog jonge mensen om een eigen zaak op te starten en zo hun dromen waar te maken.

De zaak is in ieder geval overgelaten en vindt een nieuwe huisvesting in de A. Biesmanslaan 22 onder de naam "Marie Ann" lingerie. Ilse Hardie opent de deuren volgende week, tijdens het Druivenfestival, van 9u tot 18u. 

Hoeilander wenst 'Marie ann" veel succes!