Kerstmarkt 2017, grote stap in de goede richting (fotoalbums)

dinsdag 19 dec 2017

De kerstmarkt 2017 zit er weer op en ondanks het soms wel slechte weer was de sfeer van weleer er terug. Opnieuw waren tal van verenigingen en handelaars bereid gevonden om dit evenement waar te maken. Hun enthousiasme en inzet vormen een solide basis.  En al is er nog wat werk aan de winkel om de mogelijkheden van het nieuwe gemeenteplein maximaal te benutten, stond het kerststalletje er schandalig verwaarloosd bij en kan de animatie nog een serieus tandje bijsteken, deze editie is een grote stap in de goede richting. Wij kregen onderstaande tekst toegezonden, van de hand van Pieter Muyldermans, lid van het kerstmarktcomité. 

Kerstmarkt Hoeilaart 2017, de beste editie tot nu toe

"Vorig weekend kwam de Hoeilaartse kerstmarkt terug thuis op het gemeenteplein. Op de plaats waar vroeger, jaren na elkaar een tentendorp werd neergepoot stonden nu de ondertussen vertrouwde chalets van de laatste jaren. Het plaatje klopte: een sfeervolle kring van eet-, drank- kerstversieringsstandjes, rond een knisperend kampvuur. Voeg daar de kinderanimatie bij overdag en het verkeersvrije horecaplein ’s avonds en de setting was compleet.

Vele Hoeilanders vonden de weg naar de kerstmarkt 3.0. De mensen die naar de kerstmarkt komen maken dit evenement tot wat het is, meer nog dan bij eender welk ander evenement. De verbondenheid tussen de bezoekers, de vreugdige en hartige gesprekken rond een verwarmend vuur en het samen opsnuiven van de kerstsfeer; kunnen we dichter bij de essentie van kerstmis komen?

Dit weekend draaide de horeca in het centrum op volle toeren, werd er genoten van spijs en drank op de kerstmarkt. De kinderen voelden de magie van kerstmis, met vertellingen, knutselactiviteiten voor het goede doel, de kerstman en een nostalgische draaimolen. En al leek die laatste voor volwassenen misschien wat klein, aan de kleinsten bezorgde hij alleen maar plezier. De enkele honderden bezoekers brachten ook enkele honderden euro’s (en vijf frank) in het laatje voor de warmste week. De opbrengst ging onder andere naar voedselhulp en het kinderkankerfonds.

Ik ben trots dat ik mag deel uitmaken van de groep die dit evenement op poten heeft gezet. De inzet van Scouts, Chiro, Phobos, Dynamo Wijndaal, Hoeilaartse handelaars en de dienst vrije tijd is verbazingwekkend, zeker op een moment dat iedereen snakt naar rust in de aankomende kerstperiode. Ik heb nog een speciaal woordje van dank voor Roen van Dynamo: hij nam zaterdagavond vele verantwoordelijkheden over, waardoor anderen van de kerstmarkt konden genieten EN hij kwam toen met de titel van dit artikel.

Oh ja, nog dit, zaterdagnacht kon er ook geschaatst worden op en rond de kerstmarkt zonder dat er ook maar één kilowatt (groene of fosiele) energie werd verbruikt."

Foto's: Michel Picone en JanVA