IJSEDAL vernieuwt met meer efficiënte raad van bestuur

dinsdag 30 jun 2015

De vernieuwing bestaat erin dat de Algemene Vergadering beslist heeft de Raad van Bestuur te wijzigen om er een meer soepel en efficiëntere “tool” van te maken. Een Raad van Bestuur ontworpen voor de toekomst. De Raad van Bestuur bestaat vandaag uit zes personen :

 • Albert Timmermans, uit Overijse, voorzitter
 • Wim Laureys, uit Hoeilaart, secretaris
 • Inge Lenseclaes, voorzitter van het OCMW van Overijse

en aangevuld door 3 nieuwe krachten met expertise in verschillende domeinen

 • Herman Swinnen, uit Overijse, gewezen Human Resources director
 • Hans Van Hassel, uit Sint-Joris-Weert, directeur van De Kerselaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van de vzw Wonen en Werken te Leuven
 • Jan Willems, uit Huldenberg, hoofd aankoop UZ Gasthuisberg

De taken van het voormalig directiecomité worden overgenomen door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur heeft ook beslist de leden van de Algemene Vergadering regelmatig op de hoogte te houden van alle genomen beslissingen.

(foto: van links naar rechts : Wim Laureys, Herman Swinnen, Hugo Van Caekenberghe (interim-directeur), Frederik Debroyer (directeur), Hans Van Hassel, Inge Lenseclaes, Jan Willems, Albert Timmermans)

IJSEDAL verwelkomt nieuwe directeur

In IJsedal heerst er sinds een zestal maanden een vernieuwde dynamiek die het maatwerkbedrijf op de sporen heeft gezet richting toekomst.  De heer Hugo Van Caekenberghe die heeft hierbij een grote rol gespeeld. Als interim-Directeur heeft hij sinds oktober 2014  de operationele leiding waargenomen en deze veranderingen grondig kunnen voorbereiden.

Om dit nu verder uit te bouwen werd voor de dagelijkse leiding van IJsedal een nieuwe Algemeen Directeur aangetrokken : dhr. Frederik De Broyer.   Hij beschikt over een ruime bedrijfservaring en is geboren en getogen in de Druivenstreek.

Woonachtig te Maleizen heeft hij als 51 jarige ingenieur elektronica meer dan 27 jaar ervaring in het bedrijfsleven en was hij werkzaam bij grote multinationals als Philips, Ericsson en Gunnebo. Frederik De Broyer staat 25 jaar in een leidinggevende positie met steeds groeiende verantwoordelijkheden.  Sinds 2008 had hij als Algemeen Directeur – Gedelegeerd Bestuurder de leiding over de Belgische en Luxemburgse filialen van de Zweedse multinational Gunnebo. 

Op vraag van de huidige Voorzitter van IJsedal – dhr. Albert Timmermans heeft Frederik een wending gegeven aan zijn carrière en zal hij zijn managementervaring gebruiken bij IJsedal.

Op maandag 15juni ll. is Frederik De Broyer gestart bij IJsedal en werd hij door het voltallige personeel verwelkomd via de overhandiging van de sleutels van het gebouw. 

IJSEDAL in een notendop

 

IJSEDAL, met vestiging te Overijse, werd in 1970 opgericht door een aantal vrijwilligers die een zinvolle arbeid zochten voor mensen met een handicap. IJSEDAL zorgt voor een inkomen voor haar werknemers, brengt structuur in hun leven, geeft hen waardering en ontplooiingskansen, zorgt voor zelfrealisatie, arbeidsvreugde en integratie in de samenleving.

 

Vandaag is IJSEDAL geëvolueerd naar een modern maatwerkbedrijf waar zo’n 120 personen met een handicap op een volwaardige manier tewerk gesteld worden. IJSEDAL is zeer sterk verankerd in de Druivenstreek en kan vandaag nog steeds genieten van een belangrijke steun van de gemeentebesturen van Overijse, Hoeilaart, Tervuren en Huldenberg.

IJSEDAL heeft heel wat te bieden, zowel aan particulieren, bedrijven als openbare besturen. Ijsedal bestaat uit volgende afdelingen :

 • GROEN-afdeling : onze medewerkers verzorgen zowel bij particulieren, bedrijven als openbare besturen het groenonderhoud van tuinen, parken en bedrijfsterreinen. Zowel het regelmatig maaien van het gazon, het snoeien van struiken en hagen, het opruimen van zwerfvuil, het ecologisch bestrijden van onkruid,… zijn taken die ons uitgevoerd worden.
 • VERF-afdeling : deze ploeg verzorgt de schilderwerken in uw woning of bedrijfsgebouw. Onder begeleiding van een professionele vakman zorgen wij voor een volledig opknapbeurt van uw woning
 • KLUSJES-afdeling : de recente opgerichte afdeling kan bijna elk werk aan. Alles wordt uitgevoerd door één zelfde ploeg, wat maakt dat het werk voor u als klant eenvoudiger en aangenamer is.
 • KRIMP-afdeling : zowel voor grote bedrijven als voor kleine KMO’s her-verpakken wij op een snelle en kwaliteitsvolle manier de producten zodat zij aan de eindconsument kunnen aangeboden worden
 • CONDITIONERING : volgens uw wensen en behoeften, behandelen wij uw goederen, verzorgen wij speciale commerciële acties,…
 • PAPIER –afdeling : samen met lokale drukkerijen verzorgen wij uw documenten, staan wij in voor op uw maat gemaakte verpakkingen, …. Verschillende grote financiële instellingen maken vandaag reeds gebruik van onze diensten
 • VERZENDING : wij staan in voor de verzending van steunpakketen in kader van de acties georganiseerd door 11.11.11, Broederlijk Delen, ….
 • HOUT-afdeling : in samenwerking met lokale bedrijven gaan wij een langdurig partnership aan waarbij onze medewerkers in het bedrijf zelf tewerkgesteld worden voor het maken van houten verpakkingen,…

Onze belangrijkste partners zijn : de gemeenten Overijse, Hoeilaart, Tervuren en Huldenberg, COLRUYT NV, DURACEL, Novaedes Brussels NV, UZ Leuven Gasthuisberg,…

Voor meer informatie over Ijsedal, neem gerust contact op met Frederik De Broyer

Algemeen directeur, Schavei 75 te 3090 Overijse (e-mail : frederik.De.Broyer@IJSEDAL.BE)