Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De gifspuiters zijn weer op pad!

woensdag 29 apr 2015

Er is weer wat commotie bij de omwonenden van het spoor. Infrabel is deze week opnieuw uitgereden met zijn bekende 'giftrein' die het onkruid moet verdelgen. Alhoewel onkruidverdelgers om milieuredenen niet langer mogen gebruikt worden in Vlaanderen, niet door de particulier, niet door de tuinman en ook niet door de gemeente, blijkt Infrabel daar niet echt wakker van te liggen.  Nadat zich hetzelfde had voorgedaan, vorig jaar, had de gemeente nochthans verklaard dat het deze 'giftrein' niet meer zou dulden. Blijkbaar mag Infrabel wat voor iedereen verboden is. Op de facebookpagina van "De Klaagmuur" gaat men dieper in op de hele problematiek en het gevaar voor de gezondheid.

Wat heeft het zin als het verbod op onkruidverdelger niet voor iedereen geldt en wat spuit Infrabel juist in de bermen? Hoelang blijft Hoeilaart dit nog slikken? In de beleidsnota van onze OpenVLD schepen, vorige maandag,  van NMBS is er in ieder geval geen woord over terug te vinden. (wordt vervolgd).