Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Zone 30 op wijk 't Roth zorgt voor ongenoegen.

dinsdag 22 nov 2011

Woensdag 23 november - Het schepencollege besliste enkele dagen geleden om tijdelijk een zone 30 in te voeren op de wijk 't Roth. Dit om het werfverkeer voor de aanleg van het 3de en 4de spoor wat in toom te houden, wat veiliger te maken. Tijdens de gemeentelijke verkeerscommissie werd deze beslissing gemotiveerd als een maatregel om de politie de mogelijkheid te geven ter plaatste te flitsen. Blijkbaar is dat bij 50 km/u niet mogelijk.
 
Een aantal inwoners van de wijk het Roth zijn verbolgen omdat deze beslissing er kwam zonder enig overleg met de bewoners. Zij noemen het de zoveelste druppel in een overlopende emmer omdat de aannemer zich bijzonder weinig aan afspraken houdt en de overlast met de dag groter wordt.
 
O.a. het niet regelmatig reinigen van de wegen is een doorn in het oog, net als het op voetpaden rijden van de grote betonmolens. 
Of de andere straten, buiten de wijk, die ook met dit werfverkeer geconfronteerd worden, eveneens een tijdelijke zone 30 krijgen, werd niet meegedeeld.
 
Laat ons weten of de veiligheidssituatie verbetert.