Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

'Vlaanderen zingt' lijdt o.a. onder voetbalconcurrentie (fotoalbum)

zondag 29 jun 2014

Zondag 29 juni - De meer dan spannende voetbawedtsirjd tussen Chili en Brazilië zal er wel voor iets tussen zitten. De zoveelste versie van Vlaanderen zingt moest het gisterenavond stellen met minder zangers maar wie er was zong wel voor twee. Meetserlijk aangespoord door de chef d' orchestre' van dienst ,'den Dimi' passeerden de leukste meezingers de revue en ambiance was er zonder twijfel meer dan genoeg.
 
Of er wat sleet zit op deze formule, die overal in Vlaanderen (op meer dan 40 plaatsen) zoveel sluimerend zangtalent doet ontbolsteren, is een vraag die men zich ooit toch wel eens zal moeten stellen. In 1997 begonnen als een gezellig evenement in café Den Engel op de Grote Markt in Antwerpen, is het uitgegroeid tot het grote meezingevenement van de Nederlanden met alles samen zo'n 250 000 deelnemers. Hoeilaart was er begin jaren 2000 als een van de eerste bij om dit leuke idee ook hier te organiseren. 
 
Al die jaren is er haast niets veranderd aan de formule en dat begin je te merken. De gloriejaren in openlucht voor het kasteel liggen al een tijdje achter de rug. Neem vandaag de 'Blauwe Vinken' weg (by the way, de Flosh wordt papa) en er blijft weinig van over.
 
Eenvoudig is het niet om vernieuwend te zijn maar van een formule met een dergelijk prijskaartje (de bedenkers verdienen er goed aan) mag je op dat vlak toch wat inspanningen verwachten. Vijftien jaar klakkeloos hetzelfde aanbieden, wreekt zich vroeg of laat.
 
Waarmee we zeker niet gezegd willen hebben dat het geen leuk initiatief is, het brengt mensen samen en doet ze zingen ... Wat wenst een mens nog meer?
 
'Vlaanderen zingt' kadert in het concept 'Vlaanderen Feest', en kwam jaren geleden in de plaats van de wat ouderwetse '11 juli viering'. Zou het geen goed idee zijn om daar terug wat meer werk van te maken. Een idee als de vrijwilligersbarbecue van enkele jaren geleden, is zeker nog voor herhaling vatbaar en van het ene idee komt het andere. Wat meer feest kan toch geen bezwaar zijn! 
Foto's: Jan VA