Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vanavond vergadering 'Is Hoeilaart een zingende gemeente?'

dinsdag 27 mei 2014

Van 6 tot 12 oktober vindt het eerste 'Singing Village Festival' plaats. Een hele week lang wordt Hoeilaart omgetoverd tot „zingend dorp” met diverse zang- evenementen (pop-ups) in aanloop naar de flashmob op zaterdag. Het festival wordt afgesloten met 3 generaties op het podium tijdens de familievoorstelling „Songlines” en de uitreiking van het "Singing Village Label", het kwaliteitslabel voor een dorp met heel wat noten op zijn zang!
 
Het Singing Village Festival
De organisatie van ‚The Singing Village’ hoopt samen te kunnen werken met de cultuurraad, de scholen, het verenigingsleven en de lokale middenstand van Hoeilaart om zang’pop-ups’ te organiseren op originele locaties.
Samen zingen kan werkelijk overal: in het park, op straat, op de markt, in winkels, het cultureel centrum of in de kerk. Maar ook in huiskamers, het buurthuis of het zorgcentrum. Vanzelfsprekend willen we ook samen zingen met de kinderen, op school of in de crèche.
Tijdens de pop-ups leren de mensen de Singing Village Medley zingen die we dan op zaterdag 11 oktober met zoveel mogelijk stemmen samen zingen tijdens de Singing Village Flashmob. 
Els Cuypers, artistiek directeur van de Singing Village: „Met dit project willen we zo veel mogelijk mensen aan het zingen krijgen (of ze nu talent hebben of niet) en hopen enthousiaste zangvogels uit verschillende bevolkingsgroepen en van verschillende leeftijden te betrekken bij het project. Samen zingen werkt nl.stressverlagend, bevordert de sociale cohesie tussen mensen en is gewoon heel erg plezant! Maar dat niet alleen, het werkt ook als een onzichtbare lijm tussen mensen”.
 
Zangvogels gezocht!
Als afsluiting maken we op zondag 12 oktober tijdens de spetterende familievoorstelling „Songlines” een muzikale wereldreis. Voor de gelegenheid kunnen 30 families uit Hoeilaart (en omstreken) aansluiten bij het Singing Village Projectkoor. Ze leren de liedjes zingen in 5 repetities en dat op zaterdagnamiddag vanaf 6 september in het GC Felix Sohie in Hoeilaart.
Meezingen, ook een pop-up organiseren of meewerken?
 
Kom kennis maken op één van de GRATIS infomomenten: 13 JUNI en/of 5 SEPTEMBER om 20 u. in GC Felix Sohie. Inschrijven voor deze avond kan telefonisch of via de website.
  
Praktisch:
• Pop-ups van 6 tot 11 oktober 2014 in samenwerking met het verenigingsleven op diverse locaties in Hoeilaart, overzicht vanaf 1 september op de website.
• Flashmob: zaterdag 11 oktober om 11u30 - GC Felix Sohie
• Familievoorstelling „Songlines": zondag 12 oktober 2014 om 15u. en om 19u. - GC Felix Sohie
• Repetities koor: 6, 13, 27 september en 4 en 11 oktober van 15u-18u - GC Felix Sohie
• Info, tickets en reserveren: www.singingvillage.org/ Tel: 0478/25.48.32 - singingvillage@gmail.com
 
Met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.