Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Starterscentrum boven doopvont

vrijdag 24 jun 2011

In het voorjaar 2012 wil de gemeente effectief van start gaan met een starterscentrum voor handelaars en ondernemers. Het is de bedoeling dat de complementaire kennis en ervaring van de ondersteunende partners, het voor de starter makkelijker maakt om zijn of haar zaak op te starten. Het concept werd gisteren,  donderdag 23 juni, boven de doopvont gehouden. 
 
De toelichtende nota spreekt o.a. ook over een eventuele financiële ondersteuning voor jonge starters: een huurtussenkomst voor een periode van maanden of jaren, maar daarover is nog geen beslissing genomen.
 
Het is de bedoeling dat de gemeente de volgende zes maanden dit starterscentrum vorm geeft. De dagelijkse werking zou in handen komen van de dienst Lokale Economie (Martine Van Wijnsberghe - foto) en de gemeentelijke adviesraad voor Lokale Economie. Een vraag die kan gesteld worden is waarom deze laatste bij het tot stand komen van dit initiatief niet betrokken is, laat staan, geïnformeerd.
 
Na het creatie van het Middenstandsloket en de aankoop van de Electrabelgebouwen (betaalbare huurkantoren voor beginnende ondernemingen, i.s.m. met de Provinciale Ontwikkelingsaatschappij) in het begin van dit decennium en het technische handboek voor startende zelfstandigen van vorige maand, is dit opnieuw een initiatief om de lokale economie in onze gemeente te stimuleren.