Rode Kruis Hoeillaart heeft dringend nieuwe locatie nodig

dinsdag 25 jun 2013

Persbericht CD&V Hoeilaart - Rode Kruis Hoeillaart heeft dringend nieuwe locatie nodig
Het hoeft geen betoog dat het Rode Kruis Hoeilaart een vereniging is die de volle steun zou moeten genieten van het gemeentebestuur omwille van haar humaniataire en sociale rol binnen ons gemeenschapsleven. Denken we maar aan de aanwezigheid van het Rode Kruis op de vele activiteiten georganiseerd door het gemeentebestuur zoals Felix Sohieloop, Scholencross, Meifeesten, Druivenfestival, enz,... daarnaast verlenen zij ook steun aan tal van verenigingen binnen en buiten onze gemeente.
 
Naast deze bijstand verlenen zij ook hulpverlening bij rampen en zware ongevallen, doen zij regelmatig een oproep tot bloedinzamelingen om mensenlevens te redden, organiseren zij preventieve acties zoals vorming naar de bevolking en naar sportverenigingen door eerste hulp bij ongevallen aan te leren.
 
Vandaag is het Rode Kruis nog steeds gehuisvest in de oude gebouwen van Hof Ten Doenberghe, doch zonder de noodzakelijke voorzieningen om een goede werking te kunnen garanderen. Lokalen zijn slecht verlicht, er is geen verwarming waardoor sommige producten niet houdbaar zijn, kortom de lokalen zijn niet aangepast aan de noden en verzuchtingen van het Rode Kruis.
 
De CD&V fractie vraagt dan ook een dringende oplossing en een vast lokaal dat als uitvalsbasis kan dienen van een vereniging die dat zeker en vast verdient om zijn werking te blijven garanderen naar de bevolking, naar de verenigingen en naar het gemeentebestuur toe.
 
We vragen dan ook aan het gemeentebestuur om hier dringend naar een oplossing te zoeken en het niet te houden bij beloftes maar deze werkelijk om te zetten in daden.
 
Namens de CD&V fractie
 Alain Borreman, Patrick Demaerschalk, Wim Laureys, Jan Van Assche