Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Pro Hoeilaart over Paloker

woensdag 12 jun 2013

PERSBERICHT PRO Hoeilaart:
Begin mei diende de CD&V- N-VA-fractie van de gemeenteraad in Hoeilaart een klacht in tegen de toewijzing van de kavels in de gemeentelijke verkaveling Paloker. Die klacht werd nu door de Provinciegouverneur verworpen.
 
“Wij zijn zeer blij met de beslissing van de gouverneur”, stelt Koen Van Raemdonck, voorzitter van Jong PRO. “Dergelijke sociale kavels zijn broodnodig in onze gemeente om jonge gezinnen die al heel hun leven in Hoeilaart wonen en actief deelnemen aan de samenleving hier te houden. Kortom, hen een kans te geven om betaalbaar in eigen streek te kunnen blijven wonen.”
 
De klacht van CD&V-N-VA had betrekking op de procedure die een rangorde voorziet alvorens de kavels toe te wijzen. “Zo wees de klacht bijvoorbeeld op het ontbreken van een eigendomsakte in het aanvraagdossier van sommige gezinnen”, aldus nog Van Raemdonck. “Het is namelijk zo dat jongeren die kans willen maken op een kavel in Paloker niet in het bezit mogen zijn van een andere eigendom. De bevoegde administratieve dienst van de gemeente sprak die jongeren dan ook tijdig aan. Niemand bleek in het bezit van een ander eigendom.” Door de klacht te verwerpen, stelt ook de Provinciegouverneur nu dat de procedure voor het toewijzen van de kavels wel degelijk correct en volgens het reglement verliep.
 
“De klacht van de oppositiepartijen zorgden ervoor dat het ondertekenen van de compromissen werd uitgesteld. Gelukkig zullen deze de komende weken eindelijk kunnen plaatsvinden.”