Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Pools Trio wint hoofdprijs Jazz Hoeilaart

maandag 30 sep 2013
play video

De Poolse groep Artur Tuznik Trio heeft de hoofdprijs gewonnen van de 35ste editie van Jazz Hoeilaart. Dat melden de organisatoren zondag in een persbericht. Het Belgische Nordmann strandde op de derde plaats, en het Amerikaanse Quentin Angus Quintet werd tweede. De Poolse winnaars gaan naar huis met 2.000 euro en krijgen een contract voor een concert op het Getxo Jazz Festival in Spanje en een Belgische concertreeks volgend jaar.
"Dit trio verenigt het traditionele met vernieuwde inzichten en is niet bevreesd om buiten de paden te treden", aldus de jury. "Ze musiceren op hoog niveau en bouwden in hun optreden een spanning op waarmee ze het publiek intens in de ban hielden."
 
Jazz Hoeilaart vond van donderdag tot zaterdag plaats in de Bosuil te Jezus-Eik.
 
Videofragment: Youtube - Live at Getxo Jazz Festival 2013.