Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

OCMW- problemen blijven zich opstapelen!

vrijdag 10 jun 2011

(Dit is een persbericht van de OCMW fracties van CD&V en N-VA.)
 
Jaarlijks worden de leveranciers aangeduid om apotheekwaren  te leveren aan het rustoord. Dit gebeurt met gunningcriteria waarbij punten worden toegekend per leverancier .
In de vergadering van het OCMW van 21 maart ll. kwam deze toewijzing van apotheekwaren aan bod en werd een advies opgesteld met toekenning van een aantal punten per leverancier.
Dit advies was tendentieus en niet onafhankelijk  opgesteld  zodat er geen eerlijke beslissing kon genomenworden.
 
Nadat  de meerderheid (PW-OPEN VLD) hierop  werd gewezen, met de dreiging dat de Gouverneur zou worden ingeschakeld,  vond men het blijkbaar toch nodig om de beslissing  ondanks alles door te zetten, en werden alle goedbedoelde opmerkingen van de CD&V –N-VA -fracties gewoon genegeerd.
De CD&V en N-VA-fracties hebben dus zoals voorspeld klacht neergelegd bij de Gouverneur omtrent de toewijzing voor het leveren van apotheekwaren aan het rustoord.
 
Nu , 6 juni 2011, laat de Gouverneur  weten dat de beslissing van de Pw-Open Vld meerderheid wordt geschorst.  Andermaal een blaam voor het bestuur die met de positieve opmerkingen van de oppositie  gewoon geen rekening wil houden. Het had veel eenvoudiger kunnen gaan .
 
Zoals meestal, worden onze positieve opmerkingen tijdens de raadsvergaderingen  allemaal van de tafel geveegd; we stellen ons dan ook de vraag of  “ het  echt zo moeilijk is om toe te geven dat anderen soms gelijk hebben.of spelen andere elementen hier een belang?”
 
In dezelfde  OCMW- raad van 21 maart 2011  werd de rekening 2010 behandeld. De CD&V-N-VA-fracties hebben hierbij opgemerkt dat het deficit van het rust en verzorgingstehuis “Hof ten Doenberghe “ in 2010   “637.570 euro” bedraagt…. Waarbij dan nog  geen rente en aflossing  werd betaald voor het nieuwe gebouw, terwijl  de uitbating van die nieuwe kamers  reeds op 17 mei 2010 voor inkomsten had gezorgd!   Andermaal stellen onze fracties “ een doorlichting of audit voor” om uit het slop te geraken .           De  PW-OpenVld  meerderheid blijft de boot afhouden;  …we lossen het op “op onze manier”.
Met de centen van de
belastingsbetaler  wordt duidelijk anders omgesprongen dan met de eigen portemonnee…..
 
CD&V en N-VA  vragen  aan de meerderheid gewoon een goed bestuur, maar  na 4,5 j. zijn de resultaten zorgwekkend. Het  personeelsbeleid en  het financieel beheer  zijn nauwelijks bestaande. In de rekening 2010  worden geen betere resultaten  gescoord, maar  nog erger  is dat men zelfs geen betere resultaten nastreeft..   Het advies naar het huidig bestuur is vrij eenvoudig: Geen woorden maar daden.
 
Namens de CD&ampV-fractie en N-VA fractie
 
Marc Beelen, Maggy Lietaert, Steven Benats en Luc Menu