Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

In Memoriam Raymond Tastenoy ("Son")

vrijdag 24 dec 2010

Opnieuw verdwijnt een bekende hoeilander. Raymond Tastenoy was in Hoeilaart beter gekend als "Son".
"Son" werd in de oorlog van 40-44 verplicht om in Duitsland te gaan werken. Bij zijn terugkomst kocht hij zich een vrachtwagen waarmee hij bij de serristen de "groene" druiven ging opkopen. Die vervoerde hij naar Roeselare. Van Roeselare bracht hij dan wijn mee die hij hier aan de man bracht. Later bracht hij de druiven naar Aarschot bij de firma Geens. Die maakten er voor hem rode wijn van die ze "Domaine d'Hoeilaert" noemden. Naast de "Isca en de "Serco"-wijnen, was dit dus in feite een derde wijnmerk uit de druivenstreek. Later kwam er ook nog schuimwijn "Val Vert" bij.
"Son" was in zijn jongere tijd ook een gekende voetbalspeler. Hij speelde gans zijn carrière bij Eendracht Hoeilaart.
"Son" overleed vrijdagmorgen. Hij was 88 jaar. Hij wordt donderdag om 10h begraven.