Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

In Memoriam Marie-Louise Leskens (Lou)

zaterdag 28 mei 2011

Op vrijdag 27 mei overleed op 80 jarige leeftijd, Marie-Louise Leskens, beter gekend als “ Lou ”. Zij was in Hoeilaart een zeer gekende en gewaardeerde vrouw. In het dagelijkse leven was Lou een gewone huisvrouw,  een toegewijde echtgenote en bovenal een lieve moeder. Daarnaast hielp ze jaren nog op het serrebedrijf van haar echtgenoot Jean Jacobs. De meesten onder ons kennen Lou vooral van haar uitstekende kookkunsten.
 
Tientallen jaren verzorgde Lou en haar team ontelbare communie- en trouwfeesten. Ook stond zij in de keuken bij de viering van jubilea, jaarvieringen en bij verschillende lokale eetfestijnen van verenigingen.
 
Alhoewel Lou nooit enige specifieke opleiding heeft genoten, leerde ze de stiel wellicht de stiel toen ze als jonge vrouw werkzaam was in het huishouden van de vroegere bakkerij Baeten-Sauvage die toen een winkel hadden gelegen op het Dumbergplein.
 
Danzij haar talenten, haar doorzettingsvermogen en de hulp van vele vrienden (en haar kookboeken) werd zij op culinair gebied een absoluut begrip in het Hoeilaartse leven, zelfs tot over onze gemeentegrens heen.
 
Verschillende mensen hebben ook het genoegen gehad om tientallen jaren te mogen samenwerken met Lou. Zij maakten deel uit van “haar ploeg”.
  Zo stonden Lou en haar team bijvoorbeeld ook in voor het culinaire gedeelte van de viering naar aanleiding van het vertrek van de Zusters van Sint-Vincentius a Paulo uit Hoeilaart in 2001.
 
Op de foto herkennen we Lou als derde van rechts naast Godelieve Caron, Elise Flament-Dubois, Monique Flament, Mady Bellicourt, Lucienne, Lou, Jeannine Vandenput-Vandenschrick en Karin Flament.
 
Lou was ontzettend lieve en behulpzame vrouw met een hart voor Hoeilaart. We nemen afscheid van Lou op woensdag 10u in de Sint-Clemenskerk  
 
 
Met dank aan mevrouw Mady Bellicourt voor haar bijdrage en foto.