Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Maastricht in een dag was top (fotoalbums)

zondag 25 mei 2014

Zondag 25 mei - Een stad ontdekken is altijd boeiend. Als je het geluk hebt om dat met prima gidsen te doen, dan is dat de kers op de taart. Het Davidsfonds ging zaterdag op daguitstap naar Maastricht, de mooie Nederlands-Limburgse stad aan de Maas. In de vroege voormiddag was er een stadswandeling langs opmerkelijke plekjes die je als toerist zonder gids, amper zou ontdekken. De wandeling eindigde met een kop koffie en Limburgse vlaaien. 
Daarna ging het naar de Jezuïetenberg aan de rand van de stad. Dit 18 km lange mergelgrottencomplex verbergt schitterende schatten van paters die gedurende honderd jaar, elke woensdag, de gangen indoken om in hun vrije tijd de mooiste kunstwerken te scheppen (zie apart fotoalbum). 
 
Na een lekkere broodjesmaaltijd kreeg iedereen vrije tijd. De helft van de groep gebruikte die voor een historische rondvaart langs de kanalen.Maastricht is een stad met veel troeven en dat, gecombineerd met mooi weer, zorgde voor een unieke dag. Hier komen we zeker nog terug.
 
Klik hier voor het fotoalbum Maastricht!
Klik hier voor de fotoshow Maastricht!
 
Klik hier voor het fotoalbum Jezuïetenberg!
Klik hier voor de fotoshow Jezuïetenberg!
 
Foto's: JanVA