Maandag eerste gemeenteraad na kasteelschandaal!

zaterdag 21 sep 2013

Zaterdag 21 september - Nu maandag wordt op het gemeentehuis de eerste gemeenteraad gehouden, een dikke twee maanden na het kasteelschandaal met schepen Els Uytterhoeven. De kans op veel mediabelangstelling is groot gezien de grote aandacht die het gebeuren in augustus wereldwijd kreeg.
Biedt de schepen haar verontschuldigen aan aan de Hoeilaartse bevolking, vertegenwoordigd door de gemeenteraad? Bijlft ze op post? Welke maatregelen zijn genomen om dergeliljke escapades in de toekomst te vermijden? Is de schepen nog in staat om haar verantwoordelijkheden op  te nemen en een beleid te voeren?
Maandagavond weten we meer. De gemeenteraad is een publieke vergadering waarop iedereen welkom is. Het aanvangsuur is 20u30.
 
Het wordt trouwens een uitzonderlijke vergadering want, gezien het ontslag van voorzitter Jean-Pierre Maeyens (PROHoeilaart) zal oud-schepen en CD&V oppositielid, Patrick Demaerschalk, bij aanvang de gemeenteraad, als langst zetelend gemeenteraadslid, leiden tot de verkiezing van de nieuwe voorzitter, Steven Coppens.
 
Jean-Pierre Maeyens wenst immers niet langer aan een vergadering of activiteit deelnemen waar schepen Els Uytterhoeven op aanwezig is. Of hoe de toestand langzaamaan uit de hand loopt (figuurlijk).

BijlageGrootte
PDF icon 23092013-agenda.pdf15.93 KB