Kleine brand in het Zoniënwoud (enkele foto's)

zondag 01 sep 2013

Zondag 1 september - Deze morgen bemerkte een vroege jogster een begin van brand aan de 'vier banken' in het Zoniënwoud, de open plek aan de vijvers langs de bosweg naar het station.
Om 8u44 werd de brandweer verwittigd maar er ging aanzienlijk wat tijd verloren omdat de centrale meldkamer 112 blijkbaar geen kaarten heeft van het Zoniënwoud. Daardoor duurde het lang voor de brandweer van Overijse bericht kreeg om uit te rukken.
 
Om 9u14 waren ze ter plaatse en kon de brand snel geblust worden. Blijkbaar hadden een iemand een vuurtje gemaakt. Er werden ook sporen gevonden van een eiergevecht, een kleine tamtam en rode verf die nog niet opgedroogd was. In het gras was de naam van een vereniging gespoten maar niks bewijst dat dat daar iets mee te maken heeft. 
 De brandweer vertelde ons dat, had deze brand tijdens de hittegolf in juli plaatsgevonden, dit veel grotere gevolgen zou kunnen gehad hebben, want de bomen staan op die plek dicht bij elkaar. Dit had gevaarlijk kunnen worden met vele schade tot gevolg
 
Wie vanmorgen vroeg iets gezien heeft, kan dit altijd melden aan de politie.