Keyhofconcert met Cantuva speelt voor volle zaal.

vrijdag 03 jun 2011

Een goed bewaard geheim is de mooie kapel van het klooster "Keyhof" van de zusters Annonciaden te Huldenberg. Het is de unieke locatie voor de Keyhofconcerten van Cantuva die vrijdagavond van start gingen. Bijna een vol jaar werd hard gewerkt om dit programma tot een goed einde te brengen.
 
Muziek en zang werden uiteraard verzorgd door het Vocaal Ensemble Cantuva, met zangliefhebbers uit Hoeilaart, Overijse en Huldenberg, het Musica Viva koor uit Aix-en-Provence (Fr.), het orkest Chapelle de Lorraine o.l.v. Overijsenaar Marc Verboomen, Els Crommen (sopraan) en Annelies Dille (mezzo).
 
Met muziek van Antonio Lotti, Georg Friedrich Händel en Antonio Vivaldi kregen we muziek voorgeschoteld van de eerste helft van de 18de eeuw. Meerstemmige muziek uit die periode is niet eenvoudig te zingen maar de koren slaagden er wonderwel in een boeiend en aangenaam concert te brengen waarbij nog maar eens bewezen werd dat hard werken altijd tot resultaat leidt? 
Dit concert vindt ook vanavond zaterdag nog plaats in het Keyhof aan de Stroobantsstraat (richting Sint-Joris-Weert) te Huldenberg om 19 uur. U bent altijd welkom.