Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Infrabel brengt de buurtbewoners tot wanhoop

donderdag 11 jul 2013

Donderdag 11 juli - Het gaat van kwaad naar erger in de omgeving van de spoorwerken. Alhoewel op de laatste vergadering met Infrabel was meegedeeld dat er tijdens het bouwverlof niet zou gewerkt worden, is de activiteit 's nachts alleen maar toegenomen. Dit begint bijzonder zwaar door te wegen in het dagelijkse leven van de buurtbewoners waarvan sommigen de wanhoop nabij zijn, zoals bijgevoegd artikel uit "De Serrist" van deze week duidelijk illustreert.
 
‘Den Duits’, noem ik de heer Lallemand, de grote baas van Infrabel die de werken uitvoert aan spoorlijn 161 in Hoeilaart, want hij houdt de Vosdellestraat en omgeving al jaren bezet.
En nu had ik toch zeker al mijn hoop gevestigd op het bouwverlof. Drie weken geen werken, niet overdag, maar ook niet ‘s nachts. Ik was zo blij als een hond met vlooien!
 
Maar RUST is blijkbaar een illusie in de Vosdelle. Infrabel voert blijkbaar ook tijdens het bouwverlof 's nachts werken uit. Vannacht om 2 uur leek het hier of de hele boel aan het instorten was (en ik overdrijf niet!).Wat ze aan het doen waren weet ik niet (misschien kan onze GEN-schepen mij dat eens vertellen?!) maar het was om schrik van te krijgen. Ik ben gaan kijken, maar zag niets, waarschijnlijk waren ze op het spoor zelf bezig...
Hopelijk is dit niet zo elke nacht gedurende die drie weken bouwverlof, want dit is onmenselijk, en dan vraag ik aan mijn dokter een pil om in te slapen en niet meer wakker te worden, ook niet van Infrabel…
GENade aub!
 
Micheline Baetens - Vosdellestraat 37, 1560 Hoeilaart

 
Ondanks alle inspanningen van de buurtbewoners om beter geïnformeerd, gerespecteerd en ernstig genomen te worden, blijkt dit  eerder het tegenovergestelde effect te hebben.
En waar blijven de initiatieven van onze "Gen-schepen"? En wanneer grijpt het gemeentebestuur eindelijk in? Is er zo weinig moed aanwezig om tegen Infrabel in te gaan? Moeten basisrechten nu echt dagelijks verkracht worden?