Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Het groenonderhoud in onze gemeente, een ramp!

maandag 09 sep 2013

Dit is een persbericht van CD&V Hoeilaart.
Het is ongetwijfeld reeds heel wat inwoners opgevallen dat het onderhoud van de Hoeilaartse parken en plantsoenen veel te wensen overlaat en hoegenaamd niet meer is wat het de voorbije jaren was.
Daarom alleen al betreuren wij de beslissing van het Hoeilaartse schepencollege om het groenonderhoud in onze gemeente vanaf dit jaar niet langer meer toe te vertrouwen aan een Hoeilaartse onderneming die nochtans kwaliteit en service afleverde.
 
Het volstaat reeds even rond te kijken om vast te stellen op welke slordige wijze het onderhoud van de voetpaden, de hagen, de bomen en het park vandaag wordt uitgevoerd. Op verschillende plaatsen wordt zelfs het groenafval gewoon achtergelaten.
 
Hoeilaart stond ooit gekend als een gemeente met een prachtig en verzorgd gemeentepark, met talrijke kleurrijke en goed onderhouden bloembakken en -perken,
Dit alles blijkt vandaag voorgoed volledig verleden tijd te zijn.
 
Méér dan één jaar geleden opende het gemeenschapscentrum Felix Sohie officieel haar deuren. Echter de afwerking rond dit gemeenschapscentrum met groenbeplanting laat vandaag nog altijd op zich wachten.
 
We houden ons hart vast voor volgende week, ná de druivenfeesten. We zijn benieuwd hoe grondig en binnen welk tijdsbestek alles zal opgeruimd zijn.
Wanneer inwoners deze vuile toestand aanklagen bij de burgemeester of bij een schepen, krijgen ze steeds als antwoord dat noch de burgemeester, noch de schepenen hier iets kunnen aan doen.
Nochtans hebben zij en enkel zij alleen bewust en duidelijk gekozen om het groenonderhoud in onze gemeente vanaf dit jaar grondig te veranderen en dit met het resultaat dat we vandaag kennen.
 
Hopelijk zullen zij ooit nog hun verantwoordelijkheid opnemen en zorgen voor een drastische verbetering en verandering zodat Hoeilaart opnieuw een prachtig en proper dorp wordt om in te leven en te wonen.
 
Alain Borreman, Patrick Demaerschalk, Wim Laureys, Jan Van Assche
Gemeenteraadsleden voor CD&V Hoeilaart