Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Gemeenteraad geen verontschuldigingen waard!

dinsdag 24 sep 2013

Dinsdag 24 september - Wat sommigen gehoopt hadden, is gisterenavond niet gebeurd. Bij aanvang van de druk bijgewoonde gemeenteraad had de CD&V en N-VA oppositie, die zich de voorbije twee maanden discreet had opgesteld tegenover het kasteelincident, verwacht dat mevrouw Uytterhoeven, de gemeenteraad haar excuses zou aanbieden.De schepen zweeg echter in alle talen. Hiermee had het incident nochthans waardig en sereen kunnen afgesloten worden.
 
Burgemeester Vandenput antwoordde dat het meerderheid de schepen in alles steunt en dat wat in juli op het gemeentehuis gebeurde, beschouwd wordt als een privézaak.
 
Hierop vroegen CD&V en N-VA de vergadering vijf minuten te schorsen voor onderling overleg. Zij verlieten de raadszaal.
Vijf minuten later nam Patrick Demaerschalk het woord en meldde hij dat de oppositie verbijsterd was over het stilzwijgen van de schepen. Hij stelde het verdere functioneren van mevrouw Uytterhoeven als schepen in vraag. "Hoe kan zij in de huidige omstandigheden nog een leidinggevende  functie opnemen, o.a. tegenover het personeel?". WIj zullen haar beleid in de toekomst zeer kritisch volgen en blijven hopen dat zij tot het inzicht komt dat aan de Hoeilaartse bevolking haar excuses aanbieden voor het misbruiken van haar ambt als diensdoend burgemeester, het minste is wat zij kan doen."
 
Daarmee zat deze tussenkomst er op en kon de pasbenoemde nieuwe voorzitter, Steven Coppens, de agenda van de vergadering aanvatten.