Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

ERCH wint in Eizer

zondag 12 dec 2010

Eizer - ERCH. 1 - 3
 
Vorige week betekende de algemene afgelasting meteen ook het einde van de heenronde. Bijgevolg werd afgelopen zondag de return gespeeld van de eerste match van het seizoen met als tegenstander Eizer. Jammer genoeg stond op zondag ook de cyclocross in Overijse op de kalender en dus viel de publieke belangstelling voor deze leuke derby wat tegen.
Enkel de die hards van beide kampen lieten Sven Nijs en co links liggen en reden door naar Eizer. Bij de Doenders ontbraken Bart Van Bever (ziek) en Timothy Van Brusselen (schorsing) en dat scheelt toch al wel een slok op een borrel. Daarnaast zaten ook Kevin Vandervoort en Mike Beugoms niet in de selectie wegens blessure. Wie er wél bij was, was Niels Vanden Eynde die op de bank begon na heel wat blessureleed. Bij Eizer waren Bonjean (vakantie) en Bourgeois (schorsing) de voornaamste afwezigen. Het is altijd een lastige verplaatsing naar Eizer, eerst en vooral vanwege het veld maar zeker ook omdat veel spelers van beide teams mekaar vrij goed kennen.
Na een steriele verkenningsronde noteren we pas na een kwartier het eerste doelgevaar. Bij Hoeilaart geraakt de bal achteraan niet weg maar de laatste pas van de thuisploeg is gelukkig niet goed. Maar aan de overkant is het wel raak. Geoffrey Van Crombrugge ziet klaar en bedient daarbij Aussama Oulanti die de bal in de winkelhaak pegelt: 0-1! Een paar minuten later opnieuw ERCH. Deze keer is het Kevin Van Crombrugge die met een uitstekende pass Oulanti bereikt maar die plaatst het leder binnen het bereik van doelman Vanderlinden. Na een halfuurtje eist Eizer meer en meer het overwicht op, voornamelijk omdat Hoeilaart vergeet te voetballen. Het wordt een paar keer lauw tot warm in het Hoeilaartse strafschopgebied maar gescoord wordt er niet. Op slag van rust is er wel nog wat opschudding omdat de scheidsrechter een mogelijk handspel van Jason Janssens niet bestraft met een penalty, en daar is misschien wel iets voor te zeggen.
Na de rust is het uitkijken of de Doenders de krappe voorsprong kunnen behouden of misschien zelfs verder kunnen uitlopen. Aanvankelijk gebeurt er vrij weinig al neemt Eizer misschien wel het meeste initiatief. Na 65 minuten spelen echter kan Tom Gysegom alleen op Vanderlinden af maar hij besluit rakelings naast de verste hoek. Even later opnieuw Gysegom in een haast identiek scenario maar deze keer besluit hij op de Eizerse portier. De match kon nu al gespeeld zijn. Zeker wanneer een kwartier voor tijd de ingevallen Vanden Eynde zijn poging door Depuydt op de lijn gekeerd ziet. Zo blijft het spannend maar met het slot van de partij in zicht brengt Gysegom zijn ploeg uiteindelijk dan toch op een meer geruststellende 0-2. Er wordt in de blessuretijd nog 2 keer gescoord. Eerst brengt Nicolas Stiellemans vanuit scherpe hoek ERCH op 0-3, en daarna kan beste thuisspeler Ken Latine de eer van Eizer redden: 1-3. Dat is dan ook de eindstand.
Het was geen constant hoogstaande partij, maar wel leuk om volgen en sportief. Hoeilaart won op basis van het aantal doelkansen verdiend en maakt opnieuw een sprongetje naar de tweede plaats in de klassering.  Het was wel pas de 2de uitoverwinning van dit seizoen. Volgende week ontvangt ERCH in de laatste match van de winterstop de voorlaatste uit de rangschikking, Elewijt. Hopelijk zijn de Doenders geconcentreerd genoeg om ook deze partij tot een goed einde te brengen.
Doelpunten: 16' Oulanti (0-1), 82' Gysegom (0-2), 90' Stiellemans (0-3), 90'+1 Latine (1-3).ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Leoni, Maigret, K. Van Crombrugge, Oulanti, Janssens, Stiellemans, Gysegom, G. Van Crombrugge (35' Vanden Eynde (88'Swerts)).