Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

E.H. Roger Nuyts voor grondige kerkhervorming.

zaterdag 25 dec 2010

In zijn boodschap ter gelegenheid van Kerstmis, riep ook pastoor Nuyts op tot een grondige hervorming van de kerk die het voorbije jaar geteisterd werd door de vele pedolfilieschandalen.
 
Na de viering, opgeluisterd door het Ruusbroeckoor, kreeg iedereen een glaasje glühwein of warme choco.
Hier een greep uit zijn boodschap:
 
"Vooral de duisternis in de kerk omwille van de erge en ongekend vele verhalen van misbruik gepleegd door kerkbedienaars heeft ons in 2010 heel sterk aangegrepen en pijnlijk getroffen. Het geeft ons een gevoel van schaamte dat vele mensen grote littekens moeten dragen door wat hen als kind werd aangedaan. We moeten van veel bevrijd worden, ook in de kerk: zoals God zich klein gemaakt heeft in een afhankelijk kind, zo moet de kerk veel eenvoudiger en toegankelijker worden voor iedereen.  
 
Pas bij een diepgaande hervorming - waarbij heel wat slagbomen en barrières worden opgeruimd - zal er van de kerk terug een inspirerende werking kunnen uitgaan naar de samenleving. En dat hoort ze te doen, omwille van haar boodschap, die op de eerste plaats het evangelie is. Het is een sterke boodschap van liefde, vrede, leven, zelfs eeuwig leven, leven over de dood heen; en die boodschap moet weer in alle helderheid klinken en gedaan worden.
 
Dan zal God echt eer gebracht worden en zullen we vredestichtend zijn, zoals Hij dat wil. Hoewel de kerk als instituut haar belang heeft opdat die boodschap van het evangelie niet ondergesneeuwd geraakt, gaat het op de 1ste plaats toch niet om de kerk als instelling. Het gaat om de mensen die God liefheeft en waarin Hij geboren wil worden."
 
De volledige tekst vindt u door hier te klikken:

BijlageGrootte
Microsoft Office document icon KERSTPREEK 2010 RN.doc22.5 KB