Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Eentalig Frans kasticket bij O'Cool

zaterdag 18 jun 2011

Een verbolgen lezer stuurde ons de volgende foto van een eentalig Frans kasticket uitgereikt door O'Cool, de nieuwe handelszaak aan de Overijsesteenweg. Zowel de openingsuren,  de promoties als de productomschrijving zijn afgedrukt in het Frans. 
 
De vraag die daarbij mag gesteld worden, is of dit echt nodig is,  of dit werkelijk de beste manier is om als handelszaak ingeburgerd te geraken in de gemeente.
 
Voor alle duidelijkheid, illegaal is het misschien niet, maar het zal vele Hoeilanders toch zwaar op de maag liggen. Een slecht begin.
 
O'Cool neemt het trouwens niet nauw met de regelgeving. Zo is er ook al een niet onbelangrijke en bewuste bouwovertreding op hun nieuwbouw waarvoor een regularisatiedossier is ingediend. Hoeilaart is een gastvrije gemeente en iedere handelszaak is hier meer dan welkom, maar regels zijn er om nageleefd te worden en respect voor het Vlaams karakter van onze gemeente lijkt ons niet echt een overdreven verwachting. 
 
Reageren mag, graag zelfs!