Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Dorpsgenote Veronique Marien wint John Flandersprijs-Averbode 2011

dinsdag 24 jan 2012

Dinsdag 24 januari - De prestigieuze John Flandersprijs-Averbode 2011 voor het beste manuscript voor een Vlaams Filmpje werd gisteren door een kinderjury toegekend aan Veronique Marien uit Hoeilaart voor haar verhaal ‘Koning Aap’.
Het is Mariens eerste deelname aan een wedstrijd voor het schrijven van verhalen voor kinderen. ‘Koning Aap’ wordt meteen haar eerste publicatie en zal verschijnen als Vlaams Filmpje in september 2012. 
Daarnaast wint Marien ook een geldprijs van € 2000. De officiële prijsuitreiking vindt plaats in april.  
‘Koning Aap’ is een spannend historisch verhaal dat gesitueerd is in de Incacultuur. De jonge Huyo is een slaaf van een voorname Incafamilie. Door zijn lamme arm haalt hij vooral grappige acrobatische toeren uit om zijn publiek te plezieren – vandaar zijn bijnaam, ‘Koning Aap’. Stiekem heeft Huyo een oogje op Carhua, de dochter van zijn meester. Wanneer hij te weten komt dat Carhua zal geofferd worden aan de goden, probeert hij er alles aan te doen om haar te redden …
 
Veronique is van opleiding burgerlijk ingenieur en schrijft al van sinds ze klein is.

Later meer ...