Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De 7 Sleutels, 10 jaar geleden (video en fotoalbum)

donderdag 27 mrt 2014
play video

Donderdag 27 maart - Vorig weekend was er het lentefeest van de Sint-Clemensschool, maar tien jaar geleden stond Hoeilaart pas echt op z'n kop. We vierden toen 175 Sint-Clemensschool en daarvoor werd werkelijk alles uit de kast gehaald. Speciaal voor de gelegenheid werd een schitterend totaalspektakel geschreven waar de hele school aan meedeed en dat de kerk niet minder dan vijfmaal volledig vulde, goed voor zo'n 2200 toeschouwers.
 
De 7 Sleutels was zonder twijfel het grootste spektakel dat ooit in Hoeilaart is opgevoerd, zowel qua deelnemers, toeschouwers alsook qua techniek: een onvergetelijk verhaal, een onbeschrijfelijke ervaring. De 7 Sleutels vertelt over de zoektocht van een jongen (Vrijheid) die het geweld, oorlog, haat en nijd niet meer kan aanzien en zich afvraagt wat hij moet doen om dit te stoppen. Een mysterieuze stem stuurt hem op zoek naar de 7 sleutels die leiden naar vrede en geluk. Op de reis vinden 'Vrijheid', 'Vriendschap', 'Verdaagzaamheid', 'Vindingrijkheid', 'Volharding', 'Vorming' en 'Verbondenheid' elkaar en bereiken zo de gouden poort van de liefde.
 
Inmiddels zijn de hoofdrolspelers allemaal knappe twintigers maar gelukkig werd het hele spektakel professioneel gefilmd en op DVD uitgegeven, dankzij Dennis Lauwers, zodat we tien jaar kunnen teruggaan in de tijd.
 
De projectgroep die het stuk bedacht en schreef bestond uit: Sylvie Gahy, Liesbeth Lambrechts, Lut Van Hecke, Nico Guns, Marc Jammaers, Koen Mertens, Jan Van Assche, Christel Muyldermans en Laetitia Tollet.Deze week biedt Hoeilander.be de video en het fotoalbum van deel 1. Denk eraan dat de foto's dateren uit de analoge tijd.
 
Volgende week volgt deel 2.
Veel kijkplezier! 
 

BijlageGrootte
PDF icon De 7 Sleutels kranten.pdf2.87 MB