CD&V en N-VA vragen ontmanteling van speelveld Mariënparking

dinsdag 24 sep 2013

Dit is een persbericht van CD&V en N-VA
 
Op de Gemeenteraad van 23 september heeft de CD&V en de N-VA- fractie gevraagd om het speelveld op de Mariënparking te laten verdwijnen. De situatie is voor de omwonenden onleefbaar geworden. Kinderen uit de buurt kunnen hier al lang niet meer spelen. Het speelveld wordt voortdurend in beslag genomen door hangjongeren die alle regels aan hun laars lappen. Nachtelijke voetbalpartijen zijn daar schering en inslag. Ook het vandalisme in het Felix Sohiecentrum en de omringende appartementsgebouwen is de laatste tijd sterk toegenomen.
 
In het verleden hebben de CD&V en de N-VA fractie al verschillende voorstellen gedaan om de overlast te verminderen. Steeds werden die door de huidige meerderheid echter weggestemd.
 
Deze situatie is onduldbaar en voedt het onveiligheidsgevoel. We vragen dan ook dat de Gemeenteraad advies zou vragen aan de jeugdraad om het speelveld op de Mariënparking te sluiten en te onderzoeken of zo’n speelveld in Hoeilaart nodig is. Zo ja kan er eventueel naar een andere plaats gezocht worden.
 
De CD&V en de N-VA fractie.