Barbecue bij Uva Labor - PWA

dinsdag 14 jun 2011

Zondagmiddag vond de jaarlijkse barbecue plaats van UVA LABOR, de dienstenonderneming opgericht in de schoot van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap dat onder meer strijk- en poetsdiensten aanbiedt in het stelsel van de Dienstencheques.
 
UVA LABOR is geen gewone onderneming maar een VZW, geleid door afgevaardigden van de gemeenteraad en de sociale partners zoals de vakbonden, de boerenbond, UNIZO ...
 
Door de introductie van de Dienstencheques is deze onderneming in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste werkgelegenheidsaanbieders. Vandaag werken er 50 vooral vrouwen, die o.a. de strijkwinkel in de H. Caronstraat bemannen en thuis bij mensen gaan poetsen. 
 
De onderneming tracht via diverse opleidingen en taalcursussen haar werknemers zicht op een betere toekomst te geven en de mogelijkheid te creëren om in het officieel werkcircuit actief te zijn.
 
UVALABOR is duidelijk een succes en samen met de partners genoten zij zondag, aan de vijver van Jeannine, voor een leuke en lekkere barbecue.Meer informatie vind je hier!