Affiche Nerorock bekend! (update)

zondag 26 jun 2011

Het is zover. De affiche van Nerorock 2O11 is vrijgegeven.De groepen die dit jaar geboekt zijn  voro de 'super size' tent zijn in volgorde van optreden (klik op de namen voor een videofragment) : 

 Met de intrede van de zomer, zijn wij trots de affiche voor onze komende editie voor te stellen.
Ook dit jaar spreken we af aan de tent in het Ruusbroecpark voor onze 8e editie. We staan zoals de vorige jaren garant voor een hele namiddag en avond livemuziek van de bovenste plank. Traditioneel voorzien we een mengelmoes van verschillende muziekgenres, en bouwen we op van aankomend talent naar de meer gevestigde waarden.

Een overzicht:

14u30 The Pilot Light (2e plaats NerorockRally)
The Pilot Light is een energetische indie-pop band afkomstig uit het Leuvense. Zij staan garant voor een ultiem fris geluid doorspekt met catchy hooks die je hoofd de komende dagen niet zullen loslaten. Denk aan bands als Gossip, Bloc Party en onze eigenste Das Pop. De songs zijn aangevuld met een rauwere ondertoon, wat maakt dat de band als perfecte soundtrack kan dienen voor alle Belgische seizoenen.

15u45 Airplane (1e plaats NerorockRally)
Deze funky skaband uit Evere slaagt er keer op keer in om het publiek uit zijn dak te laten gaan en aan het dansen te krijgen zodat de stukken er van af vliegen!
Met een spontane mix van verfrissende ritmes, catchy melodieën en een stevige portie enthousiasme zorgen deze zes losgeslagen kerels gegarandeerd voor dikke ambiance!

17u Carmine
Laura D'Heedene
-kleine Laura uit “Idool 2004”- laat opnieuw van zich horen, en dat ambitieuzer dan ooit! Laura vormt samen met Karel Van Mileghem de groep Carmine. In 2010 namen ze voor de fun een paar liedjes op en de nummers die ze opnamen waren voorbestemd om in de kast terecht te komen. Maar door positieve commentaar van vrienden en familie besloten ze toch om er iets van te maken en richtten ze het label “Van Mile Records” op en namen de productie en management in eigen handen. Het album “Homemade” werd in maart 2011 uitgebracht en mag een sterke debuutplaat genoemd worden.

18u30 The Rythm Junks
The Rhythm Junks
staan onder leiding van opper-harmonica-god Steven De Bruyn, de man die je misschien ook kent van z'n vorige band El Fish. The Rhythm Junks is zo'n band waarvan je heel hard voelt dat het speelplezier er af druipt, en dat werkt enorm aanstekelijk! “‘Join The Bus”, de openingstrack uit het laatste album “Pop Off”, scheerde hoge toppen in de zomer van 2010.

20u     Intergalactic Lovers
Intergalactic Lovers is de muzikale speeltuin van Lara Chedraoui (zang), Brendan Corbey (drum), Maarten Huygens (gitaar) en Raf De Mey (bas). Het viertallig gezelschap heeft uiteenlopende smaken, leeftijden en roots. Het praktische middelpunt tussen al deze plaatsten is Aalst, de stad die de band als thuisbasis gebruikt. Intergalactic Lovers brengt een mix van melodieuze, soms intieme, dan weer avontuurlijke rockmuziek met de unieke en bezwerende stem van zangeres Lara Chedraoui als bindweefsel. De band stak voor het eerst de kop op na winst op “De Beloften 2009”, het jaarlijkse Gentse pop- en rockconcours. Niet veel later volgde een overtuigende overwinning op het Oost-Vlaams “Rock Concours”. Een eerste single “Fade Away” kreeg een erg enthousiast onthaal en werd tot grote verbazing van de band vlot op de playlists van o.m. Radio 1 en Studio Brussel geplaatst. Live heeft de band haar zintuigen aangescherpt op festivals als “Boomtown” en in het voorprogramma van The Scabs in de Lotto Arena.

21u30 A Brand
A Brand is een groep die de typische rock-‘n’-rollconventies aan zijn laars lapt. Als het maar goed klinkt, denken ze. En dat doet het. De heren hebben drie gitaristen in hun eigen rangen en dat zorgt voor een herkenbare, unieke sound die volgens kenners nijgt naar glamrock.
De hits; van de strakste band van België volgens “De Standaard”; volgen elkaar op en zijn verteerbaar door jong en oud!

23u30 The Counterfeit Stones (UK)
Deze befaamde coverband van The Rolling Stones komt speciaal het kanaal over gezwommen om Nerorock in stijl af te sluiten. In het verleden heeft Nerorock al leuke ervaringen opgedaan met coverbands als Killer Queen en The C.O.P.S.. The Counterfeit Stones passen ongetwijfeld in dit rijtje thuis. U mag zich verwachten aan een grootse show vol tijdloze hits van Mick Jagger en de zijne!
Ons dunkt dat we hier geen verdere woorden aan dienen vuil te maken.