Afbraakwerken Groenendaal voorlopig gestaakt (fotoalbum)

zaterdag 11 jun 2011

Afbrakenwerken aan enkele vervallen bijgebouwen op de site van de renbaan van Groenendaal werden vorige donderdag op bevel van de burgemeester stilgelegd. Dit gebeurde officieel op basis van een aantal veiligheidsproblemen, waaronder een stofwolk die het verkeer op de Ring zichtbaar belemmerde, maar het is geen geheim dat het Hoeilaartse gemeentebestuur de afbraak van de gebouwen met alle middelen wil tegenhouden om de site op termijn een toeristische functie te geven.
 
Natuur en Bos, eigenaar van de site, startte donderdag tegen alle afspraken in de afbraak, zonder voorafgaand overleg met de gemeente, en beroept zich hiervoor op een negatief veiligheidsrapport dat duidelijk stelt dat de site te gevaarlijk geworden is. 
 
De relatie tussen het gemeentebestuur en Natuur en Bos is al een tijdje ernstig verzuurd. Een onderhandelde oplossing is voorlopig niet binnen handbereik. Of de afbraakwerken volgende week hervatten, is niet duidelijk. Als de veiligheidscoördinator van de afbraakfirma zijn werk doet, zal een andere reden moeten gevonden worden om de bulldozers te stoppen.
 
We maakten een beknopt fotoreportage van de site zoals ze er vandaag bijligt.