20ste Meifeesten - programma zondag

07 mei 2017, 11:00 - 18:00

Locatie: Ruusbroecpark

Organisator: Doendervolk

11:00 - Holar & Isca Highland Games (VZW Doendervolk). De klassieker van de Meifeesten is weer helemaal terug: teams met Highlanders van over heel Vlaanderen gaan de strijd met elkaar aan tijdens een aantal proeven die kracht, uithouding en een flinke dosis testosteron vereisen. Ook dit jaar komen er een aantal vrouwenteams bewijzen dat ook zij zeker hun mannetje kunnen staan!

11:00 - Foodtrucks (VZW DOendervolk). Ook dit jaar kan je tijdens de Meifeesten terecht bij een aantal foodtrucks voor heerlijke snacks. Terwijl je rondkuiert in het park, kan je genieten van heerlijke en versbereide specialiteiten van één van de foodtrucks.

12:00 -Kiwanis @ Meifeesten. Kiwanis Hoeylaert-Zoniënwoud (club in oprichting) zorgt opnieuw voor gezonde broodjes, koude pastasalades, verse fruitsalades, vers fruit, pannenkoeken, taart, koffie of thee en uiteraard onze Cava-bar. Zoals altijd zijn deze lekkernijen ‘home-made’, wat reeds verschillende jaren door onze bezoekers ten zeerste gewaardeerd wordt. Tussen 14u en 16u verzorgen wij ‘Kiwanis Kinderanimatie’. De winst van dit initiatief gaat zoals steeds volledig naar Kinderdorp Hoeilaart.

12:00 - BIN @ Meifeesten (Buurtinformatienetwerk Hoeilaart). Kom op de Meifeesten kennis maken met het Hoeilaartse buurtinformatienetwerk (BIN) en het gebruik van de WhatsApp-buurtpreventiegroep. Beide initiatieven strekken zich tot doel om in samenwerking met de verschillende Hoeilaartse buurten en wijken en de politie te zorgen voor een veiliger en gezelliger Hoeilaart. De leden geven je graag een woordje uitleg over deze werking.

12:00 - Repair Café @ Meifeesten (Samen Voor & Repaircafé). Maak kennis met de Repair Cafés uit de Druivenstreek tijdens de Meifeesten. Je komt er te weten dat je gebruiksvoorwerpen die defect lijken te zijn vaak met een kleine ingreep opnieuw kan herstellen. Wanneer je zelf niet zo technisch onderlegd bent, dan kan je terecht bij de verschillende Repair Cafés die ieder jaar georganiseerd worden.

12:00- Wereldtent @ Meifeesten (Gros en Wereldwinkel). GROS, Wereldwinkel en andere derdewereldorganisaties zorgen voor een kijk-, doe- en proeftent waar je al je zintuigen kunt prikkelen. Eerlijke handel staat daarbij centraal.

12:30 - Aperitiefconcert: Julie Rens Trio (Dienst Vrije Tijd). Julie Rens is geboren in 1991 in een heel muzikale familie. Ze begon reeds op 5-jarige leeftijd met het spelen van piano. Even later sloot ze zich aan bij het Kinderkoor van de Munt waar ze meer dan 10 jaar lid van was. Momenteel studeert ze Jazz en Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze speelt in verschillende bandjes, zoals Brain Snob, Sir, Superphat, BPM, Akro maar ze schittert ook in enkele soloprojecten.

14:30 - Workshop Eco-Percussie. In deze workshop, gericht op kinderen vanaf 9 jaar, wordt er op een heel bijzondere manier muziek gemaakt. Door gebruik te maken van afvalmaterialen als instrumenten worden er ritmische patronen, breaks en intro’s aangeleerd en wordt er volop met verschillende klankkleuren geëxperimenteerd. Het is verbazingwekkend om te horen welke muzikale mogelijkheden er zijn. Je kan tijdens deze sessie continu inpikken en je gevoel voor ritme doorheen het park laten klinken. Met een flinke dosis energie en creativiteit wordt deze zondagnamiddag op een originele manier muzikaal ingeklee

2082 keer gelezen