Ruil een lege verpakking voor een reep OXFAM chocolade (week van de Fairtrade)

maandag 07 okt 2019

Van woensdag 2 oktober tot zaterdag 12 oktober 2019 is het Week van de Fair Trade. En ook dit jaar zetten we onze tanden in de strijd voor eerlijke chocolade! Kom op zaterdag 12 oktober 2019, Wereldwinkeldag, naar een Oxfam-Wereldwinkel en ruil* een lege chocolade-verpakking voor een tablet Oxfam-chocolade. En laat meteen van je “horen” met een niet-mis-te-verstane postkaart!

Hoe blij word jij van chocolade?

Belgen. Trots op hun bier, frietjes en … chocolade. Een concentratiebooster, bewezen bloeddrukverlagend en zelfs een opwekker van dopamine, ook wel gekend als het gelukshormoon. Maar hoe gelukkig word jij van chocolade met een flinke scheut extreme armoede, een vleugje kinderarbeid en een toets ontbossing?

Die bittere realiteit kunnen we oplossen wanneer boeren krijgen waar ze recht op hebben: een leefbaar inkomen.

Samen leggen we de lat hoger

Met de nieuwe Bite to Fight-chocoladerepen willen we samen met jou de strijd aangaan voor een eerlijke chocoladesector. Met jouw aankoop kunnen we een fikse, extra premie rechtstreeks aan de boerenorganisaties betalen. Dankzij die hoger gegarandeerde prijs kunnen boeren werken aan een professioneel boerenbedrijf en een leefbaar inkomen voor het hele gezin verzekeren.

Hoe overbruggen we de kloof naar een leefbaar inkomen?

12 oktober 2019 – Wereldwinkeldag

Kom op zaterdag 12 oktober 2019, Wereldwinkeldag, naar een Oxfam-Wereldwinkel en ruil* een lege chocolade-verpakking van om het even welk merk voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet (200 g).

En laat meteen van je horen … of liever lezen: met een postkaart willen we de Belgische chocoladesector herinneren aan hun machtspositie en gemaakte engagementen binnen het Beyond Chocolate-partnerschap. Zo voeren we samen de druk op om alle Belgische chocolade eerlijk te maken.

*Actievoorwaarden:

Enkel geldig op 12 oktober 2019 in de Vlaamse Oxfam-Wereldwinkels voor Bite to Fight-chocolade van 200 g melk, noot of fondant. Één verpakking per gezin. Niet cumuleerbaar met andere kortingen, niet inwisselbaar tegen geld. Actie zo lang de voorraad strekt.