Met 'Slangenkop' leverde Reintje alweer een leuke toneelproductie! (fotoalbum)

dinsdag 06 feb 2024

De jeugdafdeling van toneelgroep Reintje speelde afgelopen weekend ‘Slangenkop’, een verhaal over pesten in de schoolomgeving, overgoten met een sausje Griekse mythologie, geschreven door Tom Bruynhooghe. Geen beter moment om dit thema nog eens dik in de verf te zetten dan tijdens de ‘19de Vlaamse week van het pesten’. Tweemaal een uitverkocht GC Felix Sohie bezorgde de hele groep jonge acteurs, 17 jongens en meisjes, waarvan de meesten voor het eerst op de planken stonden, een warme en enthousiaste sfeer.

Voor regisseuse, Sabrina Spinnoy, was het zeker geen eenvoudige opdracht om al dat prille en onervaren talent in goede banen te leiden maar de motivatie en de goesting waren ruimschoots aanwezig.

Eerlijk, voor ons is ‘Slangenkop’ geen gemakkelijk en, gezien het thema, geen vrolijk stuk, dat vooral te veel tekst nodig heeft om de boodschap te vertalen naar leuk en verstaanbaar jeugdtoneel, zeker wanneer de klus moet geklaard worden door jonge acteurs voor wie dit een eerste ervaring met het podium is.  

En toch slaagde deze plezante groep er wonderwel in om heel wat mooie momenten uit de mouw te toveren, vol sfeer en emotie, in een knap en origineel decor en toffe muziek.

Je voelt dat er een nieuwe wind waait door toneelgroep Reintje. De promotie was opvallend origineel en gezien de uitverkochte zalen, zeer efficiënt. 

Het is vandaag een hele opdracht om telkens opnieuw een groep jongeren te vinden die gedisciplineerd het engagement willen aangaan om drie maanden lang een paar keer per week te repeteren. Dan moet je die repetities wel heel leuk maken en alle neuzen in dezelfde richting krijgen.

Een dikke proficiat dus voor de acteurs en de regisseur die alweer een onvergetelijke ervaring hebben opgedaan. Graag meer van dat.

Foto's: Karel Van Assche