Marc Sleen zou ervan genoten hebben! (fotoalbum + programmaboekje)

dinsdag 28 mrt 2023

Vorig weekend was Hoeilaart getuige van een heus theaterfeest.  Als afsluiter van het jubileumjaar '75 jaar Nero- 100 jaar Marc Sleen' brachten onze verenigingen de toneelversie van "De Verschrikkelike Tweeling". Het scenario was speciaal voor de gelegenheid geschreven door Jan Van Assche en Jan Vanderstraeten, in een regie van Peter Decoodt. Drie dagen lang liep de schouwburg van het GC Felix Sohie vol met nieuwgierige toeschouwers die geen flauw idee hadden wat te verwachten.

De hele ploeg was dan ook bijzonder blij met de vele, uiterst postieve reacties achteraf. O.a. Catharina Kochuyt, de weduwe van onze ereburger, 'Marc Seen', had bijzonder lovende woorden voor de productie. Ze had ervan genoten en stelde vol overtuiging dat Marc Sleen er absoluut van zou genoten hebben en vooral hartelijk gelachen met de vele originele vondsten die de acteurs op een schitterende manier neerzetten.

Het mag gezegd worden dat de acteerprestaties van een bijzonder hoog niveau waren. Het stuk bouwde zich langzaam op tot een dynamisch verhaal met een stevig tempo dat op en neer bengelde tussen theater en strip met talloze absurde situaties. De vele verwijzingen naar Hoeilaart en ook de inkijk in wat zich bij een toneelproductie achter de schermen en tijdens de repetities afspeelt, maakte het verhaal boeiend.

Natuurlijk kon de finale met de typische wafelenbak niet ontbreken!

Wie dit weekend de voorstelling heeft bijgewoond, mag gerust stellen iets ongewoons, orgineel en typisch Hoeilaarts te hebben beleefd dat opnieuw aantoont hoe sterk de Hoeilaartse toneelwereld in de schoenen staat en tot wat een unieke meerwaarde, de samenwerking tussen verenigingen, Als "Felix, de musical" dit al had bewezen, dan is dit met deze succesvolle productie nog eens duidelijk gesteld. In deze post-coronatijd een hart onder de riem.

Een dikke proficiat aan iedereen die deze productie heeft mogelijk gemaakt. Knap gedaan!

Foto's: Jan Van Assche

Programmaboekje in bijlage.