Lichtstoet 2016 in 2 video's! Genieten maar (video)

donderdag 22 sep 2016
play video

Bijna een week geleden startte het 69ste Druivenfestival. Ongetwijfeld is de Lichtstoet de grote publiekstrekker die niet alleen meer dan de moeite waard is om naar te kijken, geen enkel ander Hoeilaarts initiatief laat zoveel dorpsgenoten wekenlang samenwerken bij de opbouw van de wagens, de dansjes, de kledij ... De Lichtstoet is een stevige portie lijm die de Hoeilaartse gemeenschap versterkt en zijn enorme dynamiek geeft. De 43ste editie was er weer eentje om de duimen van af te likken, met honderden deelnemers en knappe praalwagens.

De Hoeilaartse Lichtstoet is een uniek en origineel spektakel. Je moet ver zoeken in Vlaanderen, om dergelijke diamant te vinden. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en andere vrijwilligers. Dank aan de vele handelaars en bedrijven die door hun belangrijke steun dit evenement mogelijk maken.

Voor de uitslag en de foto's, klik hier!

Hoeilander.be biedt je twee videoreportages aan, de eerste toont je de doortocht op het grote kruispunt, de tweede camera stond opgesteld op de eerste verdieping van Mimi's Optiek op het Gemeenteplein. Herbeleef dit hoogtepunt van het 69ste Druivenfestival.

Klik hier voor de video 'Kruispunt' (camera en montage JanVA)

Klik hier voor de vieo 'Gemeenteplein' (camera en montage Jan Vanderstraeten)