Jongeren Reintje amuseren zich kostelijk (fotoalbum)!

vrijdag 26 feb 2016

Onverwacht, speciaal, 'postmodern', grappig, energiek, lawaaierig ..., dat waren enkele van de commentaren na de première vrijdagavond van de nieuwe toneelproductie van Reintje Jeugd: Infinite, in een regie van Gust Pee. Een mooi gevulde zaal kon zich aan een origineel schouwspel verwachten en dat werd het ook. Infinite werd door de 12- tot 18-jarigen zelf gecreëerd vanuit improvisatie, en dat hebben we in Hoeilaart nog niet vaak gezien.

Het verhaal in het kort: een groep jongeren is op zoek naar een eigen indentiteit en zoals verwacht loopt dat niet zonder slag of stoot. Protest, getier, geroep ... Zelfs de melk moet er aan geloven. Twee werelden. Die van de andere, die van hen.

Wat de toeschouwer abslouut duidelijk kon merken, was het enthousiasme dat van het podium afstraalde. De niet minder dan 16 acteurs en actrices hadden er duidelijk plezier in. In ieder geval een dikke proficiat!

Wie een ongewoon avondje toneel wil meemaken, kan morgen zaterdag 27 feburari om 20 nog terecht in het GC Felix Sohie. Er zijn nog kaarten. 

De volgende productie van Reintje is op 21, 22 en 23 april. De volwassenen spelen dan "Boiling Frog" in een regie van Jan Vanderstraeten.

Foto's: JanVA