De muzikale avond "Hoeilaartse Melodieën in concert IV' met de muziek van Désiré Leclercq nu online (1846 - 1907)

maandag 08 jul 2024
play video

Met dit nieuwste concert 'Hoeilaartse Melodieën', het vierde en zijn reeks, belichten we de muziek van Désiré Leclercq (1846 - 1907), de medestichter van de Hoeilaartse Harmonie (1866) en  de koster van de Sint-Clemensparochie. Hij is de meest productieve componist uit onze Hoeilaartse geschiedenis. 

Verwacht geen popmuziek want deze catalogus dateert uit de beginperiode van de druiventeelt. Dit is de muziek waar Felix Sohie zelf naar luisterde in een wereld zonder radio en televisie.Een uniek tijdsdocument uit een unieke periode.

Hieronder vind je een overzicht van de vijf concerten met live muziek die we tot nu toe brachten. 100% Hoeilaarts roerend erfgoed. 

Veel kijk- en luisterplezier. 

Muzikale Lezing/documentaire - 2017

Een muzikale multimedialezing over de geschiedenis van de Hoeilaartse muziek.

Concert 1 - 2017

Het eerste concert met een grote variatie aan genres, gecomponeerd op Hoeilaartse bodem.

Concert 2 - 2018

Het tweede concert dat een mooi overzicht geeft van de liederen en melodieën. Van harmoniemuziek over de Hoeilaartse revues en de wereld van de gemeenteschool tot net voor 'Felix, de musical'

Concert 3 - 2022

Dit concert belicht het muzikale werk van Jan Van Assche, de man achter o.a. 'Felix, de musical; een overzicht van zijn eerste compositie in 1976 tot vandaag.

Concert 4 - 2023

Désiré Leclercq (1846 - 1907) was een leeftijdsgenoot en speelkameraad van Felix Sohie. Hij lag mee aan de basis van de Hoeilaartse harmonie en schreef meer dan 100 werken voor tal van gelegenheden. Dti concert is volledig aan hem gewijd en aan zijn vaste tekstschrijver Casimir De Bruyn. Naast de vele levensliederen, ontdekt u de vele kluchtliederen voor toneelkring 'De Jonge Druivelaar', drie kerstliedereen voor de SInt-Clemensparochie en nog veel meer.

Concert 5 - 2022

In opdracht van 'Plezant & Interessant' Davidsfonds componeerde Willy Vervloet de 'Nerosuite', een pianowerrk geinspireerd door de Nerostripfiguren van dorpsgenoot, Marc Sleen.  

Misschien liggen er bij u thuis nog wel composities van Hoeilaartse componisten die u ontdekte bij het opruimen van zolder en kelder, of speelde een van uw voorouders in een toneel- of harmonievereniging. Graag zouden wij die paritiuren graag kopiëren. Aarzel niet ons te contacteren (0475 26 66 22 of jan@debrabander.be)