Het Kerstverhaal in ons dialect (video)

zondag 27 dec 2020
play video

Het begon als een uitdaging ten voordele van de actie "Welzijnszorg. De druivenstreek steunt een van de vele acties: De Ruimtevaart Leuven. De Ruimtevaart is een plek aan de vaart in Leuven waar mensen actief samenwerken aan een wereld zonder armoede en uitsluiting. In deze vereniging nemen armen het woord, en zagen al heel wat initiatieven het licht: sociaal restaurant, naaiatelier, sociaal-artistieke praktijken, gezinswerking, buurtmoestuin en duurzame woon- en energieprojecten zoals de energiesnoeiers.

De uitdaging bestond erin dat wanneer de actie minimum €750 zou opbrengen, de pastores van de Druivenstreek die uit Antwerpen, Aalst en Tienen komen, zouden proberen het kerstverhaal in ons dialect te brengen. Dat bedrag is al een tijdje bereikt en loopt nog tot.6 januari 2021.  Stort jouw bijdrage op rek. nr. zone-secretariaat BE38 4334 3623 3172- vermelding: Kerstchallenge.

Dat het hier niet om een perfect gebruik van ons dialect gaat, zal je wel begrijpen. Er is trouwens al een groot verschil tussen Huldenberg, Overijse, Hoeilaart en Tervuren. Het is echter wel een plezante poging.

2. ZET JE BENEN IN:

“We gaan gesponsord wandelen”. Elke kilometer geeft ons een warmer gevoel om iets te kunnen betekenen voor de meest kwetsbaren onder ons. 

HOE DOEN WE DAT?

  • neem contact met familie, vrienden, bekenden die je willen sponseren;
  • vraag hoeveel €/cent ze willen geven per km en bepaal zelf hoeveel km je wil wandelen; 
  • stort het bijeen “gewandelde” bedrag op het bovenstaand nummer met vermelding “ik zet mijn benen in”
  • deponeer je formulier voor 6 januari’21, in de brievenbus van de pastorie, of via mail op onderstaand adres, in de wetenschap dat jouw inzet de wereld weer een stukje mooier heeft gemaakt.

Contactpersoon :  Jacqueline Brenart, 0476/ 21 26 88 -  jacqueline.brenart@telenet.be