De Serristen 2: uit het leven gegrepen (fotoalbum)

donderdag 16 feb 2017

Het GC Felix Sohie gaat een bijzonder druk weekend tegemoet. Donderdagavond ging "De Serristen 2" in première en alle voorstellingen zijn uitverkocht. Toneelgroep Reintje presenteert alweer een topper, geschreven en geregisseerd door Alain Borreman die de Hoeilaartse ziel, ons DNA kent als geen ander. "De Serristen 2" is een aangrijpend toneelstuk, uit het leven gegrepen, voor iedereen herkenbaar en vooral bijzonder confronterend. Het verhaal volgt een serristenfamilie die te maken krijgt met de dementie van de moeder. Annemie Kerckhoven en Paul Vandenput spelen als het bejaarde ouderpaar de pannen van het dak. De dialogen zijn op hun lijf geschreven maar ook hoed af voor de acteerprestaties van Monique Deraedt, Sofie Stroobants, Patrick Charlier en Michel Joly, de zonen en hun partners., en Vic Claes, de dokter.

Wie een leuke, humoristische avond verwacht, heeft de verkeerde keuze gemaakt. De Serristen 2 is een dramtisch, diepmenselijk verhaal dat je naar de keel grijpt en je een spiegel voorhoudt van wat 'ouder worden' kan zijn. Wie al met dementie geconfronteerd werd in de familie of vriendenkring, weet hoe zwaar dit weegt op het dagelijkse leven en hoe het vooruitzicht op een rustige oude dag, plots en onaangekondigd, een totaal andere wending kan nemen.

Het publiek was laaiend enthousiast en vol lof en diep getroffen door de manier waarop het verhaal gebracht werd: een topproductie.

Alain Borreman mag best fier zijn op zijn "Serristen 1 & 2". Het toont een Hoeilaart dat vandaag amper nog te vinden is maar onuitwisbaar deel uitmaakt van onze identitieit. MIsschien moet toch maar overwogen worden om deel 1 terug uit de kast te halen want dit verhaal verdient meer dan in een kast vergeten te worden. 

Proficiat aan de hele ploeg en voor wie geen ticket meer kon bemachtigen, Hoeilander.be gaat het suk zaterdagavond filmen zodat niemand in de toekomst dit verhaal moet missen.

Foto's: JanVA