Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vergadering rond speelplein legt pijnpunten bloot

vrijdag 06 dec 2013

Vrijdag 6 december - Het was een leerrijke vergadering gisteren in de cafetaria van het GC Felix Sohie. Een vijftigtal omwonenden, toekomstige bewoners van ‘Den Travoo’ en geïnteresseerden, luisterden aandachtig naar de uiteenzettingen van de burgemeester en de jeugdconsulent, om daarna zelf de kans te grijpen vragen te stellen en opmerkingen te maken.
 
Blijkbaar was iedereen het er over eens dat er een probleem is. De vele getuigenissen van de omwonenden maakten duidelijk dat de situatie  rond het speelveld en de hangjongeren zeker geen fait divers is.
 
Integendeel, het onveiligheidsgevoel heerst. De burgemeester vertelde de vergadering dat rond de problematiek van deze hangjongeren reeds twee jaar gewerkt is, wat bij de aanwezigen toch wel de vraag oproept, hoe effectief men dan wel te werk is gegaan, nu het vooral sinds de zomer volledig uit te hand blijkt te lopen.
 
Vooral de stelling dat politie en gemeentebestuur, binnen het wettelijk kader, bijzonder weinig kunnen doen, deed bij velen de haren rijzen. Als dit alles is wat een moderne rechtstaat te bieden heeft, dan kan je beter je valiezen pakken.
 
Goed nieuws is dat er vandaag een zichtbare bereidheid is om de koe bij de horens te vatten. Het dossier wordt eindelijk vanonder het stof gehaald. Wij zijn dan ook benieuwd welk resultaat dit op korte tijd zal opleveren. Bij een deel van de aanwezigen heerste wel vooral het gevoel van ‘too little too late”.
 
Een belangrijke oproep willen wij graag doorgeven: de politie vraagt met klem om voor elk probleem, voor elke overlast, klacht neer te leggen op het commissariaat. Dat blijkt absoluut noodzakelijk om dossiers samen te stellen waar het parket dan eventueel iets mee kan doen.
 
Voelt iedereen zich de volgende weken opnieuw wat veiliger in het centrum? Er loopt alvast meer politie rond en dat helpt zeker.