Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Ronde van Phobos vooral dorstig! (video en fotoalbum)

zondag 08 mei 2011
play video

De tweede dag van de Meifeesten werd, naast de animatie in het park, vooral gekleurd door de 'Ronde van Phobos', een wielerwedstrijd om ter traagst langs de café's van Hoeilaart. Phobos haalde het idee uit de geschiedenis van de druivenfeesten, waar in 1956 een zelfde koers werd ingericht ter gelegenheid van de braderie.
 
Een dertigtal deelnemers stond aan de start, de ene al wat meer verkleed dan de andere. De bonte bende zette zich iets na 14u30 in beweging.
 
Wie een spannende en blitse wedstrijd had verwacht, moest zijn aspiraties bijstellen. Om ter traagst koersen is vooral een langzaam gebeuren waarbij de echte 'Clash of the Titans' helemaal achteraan in het peloton plaatsvindt.
 
Na de eerste drie ritten bleek voor velen de inspanning om supertraag te fietsen te veel gevraagd. De aankomst en de verdiende frisse pint lonkten en velen konden niet aan de verleiding weerstaan om de pedalen maar eens goed te laten ronddraaien. 
De zesde rit, over de Mariënparking werd beslissend met een verwachte top drie.
 
Winnaar werd Karel Rowies, nipt gevolgd door Bram Vuylsteke en Bart Wauters. 
Winnaar van de 'beste verklede' werd Tom Glorieux.
 
Al bij al een plezant gebeuren met veel ambiance. Zeker voor herhaling vatbaar.