Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Persbericht: OCMW Hoeilaart is NIET PRO dorpsgenoten

vrijdag 15 mrt 2013

Sinds vele jaren was de plaatselijke drankenhandel leverancier van het woon- en zorgcentrum Hof ten Doenberghe. Voor 2013 werd een andere firma aangeduid, enkel op basis van de naakte cijfers.

De inschatting van de kostprijs bevat bovendien een paar fouten. Bij een juiste berekening zou het prijsvoordeel minimaal zijn. Bovendien werden aan de plaatselijke firma steeds eisen gesteld voor de leveringen, die van de nieuw aangeduide firma niet gevraagd worden. Grote firma’s rekenen een lage prijs aan maar geven weinig service. Een gedeelte van de behandeling van de goederen dient nu te gebeuren door het OCMW personeel.

Wat betreft verpakkingen en kwaliteit worden geen eisen gesteld. De firma uit Hoeilaart heeft steeds kwaliteitsproducten en retourverpakking geleverd. Bij de verkiezingen vorig jaar hebben alle partijen ons een leefbare gemeente beloofd, door ondermeer versterking van de plaatselijke handel.

Acht gezinnen, waarvan vijf wonende te Hoeilaart, zijn afhankelijk van de afgewezen firma. Vijf belastingbetalers die meebetalen voor het OCMW. De verenigingen en de gemeentelijke organisties hebben altijd kunnen rekenen op praktische en financiële steun van deze firma (sponsoring, feestmateriaal).

Het OCMW legt al die argumenten naast zich neer en blijft bij haar beslissing. Verdere stappen dringen zich op, maar de schade is reeds aangericht. Waar is het goede bestuur?

  René Vantuycom